nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Kako napuniti akumulator za auto

Kako napuniti akumulator za auto Na prodaju debeli kablovi za paljenje, italijanskog kvaliteta. U takvim slučajevima vozači najčešće pribjegavaju pomoći prijatelja, to jest paljenju automobila pomoću kablova spojenih na akumulator. Rani znak slabljenja jer kad se kod paljenja motor jedva okreće.

Kako napuniti akumulator za auto
Broj aukcije 3165517; Kraj aukcije31. Pogledano: 111 puta; Predmet prati:0 članova. Za taj način paljenja postoje specijalni kablovi sa klemama. E sad me zanima da li paljenje preko kablova moze ostetiti.


Kako napuniti akumulator za auto
Neki savetuju da "minus" kabl na autu koji prima struju ne spajas na klemu. U trenutku paljenja automobila, potrebna je jaka struja od otprilike 50 A. Nakon što razvučete kablove, prvo pričvrstite crvenu kvačicu na. Suvremeni akumulatori imaju zaštitu od povratnog paljenja i. Pozdrav, već par puta mi se dešava da ne mogu da pomognem ljudima da upale svoj auto pomoću kablova. Potrebni su vam kablovi za paljenje i pozajmljivanje struje (obavezno... negativni pol (-) je gotovo uvek povezan kablom za šasiju automobila. Interesuje me kako se spaja akumulator drugog automobila pomocu kablova sa mojim akumulatorom. Prijatelj vozača crvenog automobila želeo je da mu pomogne da upali svoj auto.


Stvari su počele da se odvijaju loše kada su kablovi ukršteni i.

Kako napuniti akumulator za auto
No, i tu morate znati da, ako prilikom pokušaja paljenja motora. Ostaje vam samo zamjena akumulatora ili "posuđivanje" struje s drugog auta. Kablovi iz cijele Bosne i Hercegovine. Dali neko zna kako se pali auto na zice (stariji modeli) jer je kod novijih puno teze. Nemoguće da ti nije htio upaliti na kablove, a nakon punjenja da. Inače iskustva sa jutarnjim paljenjem JTDa kad je na par dana.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.