četvrtak, 17. kolovoza 2017.

Optimalna temperatura sobe za bebe

Optimalna temperatura sobe za bebe Optimalna temperatura sobe za bebe Jednostavne mjere pomažu smanjenju rizika za bebu. Držite temperaturu sobe u kojoj se spava i po zimi ne višu od 18°C. Idealna temperatura za spavanje je.

Optimalna temperatura sobe za bebe
Imati bebu tijekom zimskih mjeseci ponescaron;to je, priznajem, teže no ljeti. Ukoliko imate malu bebu, sigurno se pitate kolika temperatura je optimalna za prostorije? Najidealnija temperatura za bebe jeste sobna, oko.


Optimalna temperatura sobe za bebe
Sama pomisao da bi se njihova beba jednoga jutra mogla ne probuditi veselo. Optimalna sobna temperatura u dječjoj sobi iznosi 16 do 18. Bebe bi kod kuće trebale biti odjevene u prozračnu, udobnu odjeću od prirodnih materijala, a temperatura u zatvorenom prostoru ne bi trebala. Evo kako da prilagodite temperaturu mleka, sobe i vode za kupanje u skladu sa bebinim potrebama. Najbolji način da proverite odgovara li bebi sobna temperatura jeste da položite šaku na njen. Ali, zaboravili ste pakovanje u drugoj sobi! Dete možete vratiti kada su poslovi obavljeni, a soba provetrena i temperatura u njoj regulisana.


Brzo ćete prepoznati potrebe Vaše bebe osluškujući plač i posmatrajući njeno.

Optimalna temperatura sobe za bebe
Kada novorođenče dođe kuci temperatura njegove sobe treba da je između. To ako je bebi nos hladan ne znači da mu je zima. Temperatura mleka, čaja terbalo bi da bude oko 35 stepeni. I prozore u dječjoj sobi takođe treba svakodnevno otvarati - najbolje pola sata. Drage moje,imam bebu od 15 dana i mislim da je u sobi vruce za nju. Da li neko može da mi kaže kolika temperatura u sobi mora da bude zbog.


DOŠLI ste s djetešcem doma iz rodilišta i niste sigurni na koju bi temperaturu trebalo zagrijati sobu u kojoj dijetet boravi. Sobna temperatura u kojoj dete boravi mora biti oko 20-22°C, a u prostoriji. Ako nemate mogućnost da bebu sklonite u drugu sobu za vreme. Nemojte dopustiti da dođe do pregrijavanja, tako što ćete kontrolisati temperaturu u sobi. Okupanu bebu ili malo dijete ne smijemo nakon kupanja, iz tog tako ugrijanog prostora. Ako je u vašem domu iz nekog razloga temperatura niža od optimalne.


Naravno, dijete će se u to vrijeme nalaziti u drugoj prostoriji te će u sobu biti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.