nedjelja, 13. kolovoza 2017.

Osnovica za doprinose 2017

Osnovica za doprinose 2017 Ovom se Naredbom objavljuju iznosi osnovica za obračun doprinosa za 2017. Sve mjesečne i godišnje osnovice u sustavu obveznih doprinosa za 2017. NAJNIŽA MJESEČNA OSNOVICA za plaćanje doprinosa za 2017. U sklopu najavljene porezne reforme Zakonodavac je u prijedlog Izmjena i dopuna zakona o Porezu na dohodak ugradio i jednu novu odredbu, koja nije dob. Prema tom novom uređenju, osnovica za izračun minimalne plaće. Naredba o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2017. Najviša osnovica za doprinose (2017).

Osnovica za doprinose 2017
Ministar financija donio je Naredbu o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2017.


Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje - "Sl. Mjesečne osnovice za obveze koje utvrđuje Porezna uprava rješenjem. Paušalisti“ – rok za predaju Obrasca PO-SD je 15. Novine u obračunu plaća koje se isplaćuju nakon 1. Osnovni osobni odbitak i osnovica osobnog odbitka. To je minimalna osnovica za obračun doprinosa za puno radno vrijeme. Te će se stope i porezne osnovice primjenjivati i kod obračuna predujam poreza. Nakon zakonskih izmjena i dopuna, Naredbu o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2017.


Osnovica za doprinose 2017
Iznos najniže mesečne osnovice doprinosa utvrđuje i objavljuje ministar za poslove finansija, a primenjuje se od prvog u narednom. Osnovica za odbitak za djecu i uzdržavane članove iznosi 2. Kalkulator plaće - stručno osposobljavanje bez zasnivanje radnog odnosa za 2017. Najniža osnovica za obračun doprinosa i plaća zaposlenog člana. Pregled iznosa najviše osnovice za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, po periodima primene u 2017.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.