ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Sadnja lješnjaka isplativost

Sadnja lješnjaka isplativost Iako i ta isplativost ovisi o mnogo čimbenika, ona se odnosi na one vrste. Sve veći interes vlada za uzgoj lješnjaka što govori i podatak da je u 2014. Pripreme za sadnju neke višegodišnje kulture ne događaju se preko. VINKOVCI - Drago Kanazir je prvi u Vinkovcima zasadio hektar lješnjaka sorte istarska okrugla jer je u razgovoru s voćarima prije sedam godina čuo kako je. Plod lijeske je orašasto voće (lješnjak) koji se nalazi u malim grozdovima, od 1-5 komada u. Cijena sadnice se kreće od 10 – 14 kn + PDV. PODIZANJE ZASADA LIJESKE I EKONOMSKA ISPLATIVOST.


Sadnja lješnjaka isplativost
Hrvatska još uvijek ne proizvodi dovoljne količine lješnjaka za vlastite potrebe, iako ima veliki potencijal, a i još veće tržište, obzirom je. Ljesnjak Proizvodnja u konditorskoj industriji bez lješnika je nezamisliva. Iako svi ovi podaci upućuju koliko je uzgoj isplativ, a u BiH postoje i. Agroekološki uslovi za gajenje lešnika. Proizvodnja: sadnja, djubrenje, navodnjavanje, zaštita, rezidba, izbor sorte i. LJesnjak je jedan od najdeficitarnijih plodova na svijetu,tako da ima veliku ekonomsku isplativost ali svoju punu rodnost dostize tek poslije 7. Godina od sadnje % od pune rodnosti III 10%. Pitajte, odgovaramo Uzgoj lješnjaka Isplativost uzgoja lješnika. Ipak, generalno gledano, svaka površina koja se do sada koristila za sadnju i obrađivala.
Sadnja lješnjaka isplativost
Već neko vrijeme razmošljam o sadnji lješnjaka. Literatura je dosta oskudna pa me zanimaju vaša iskustva u svezi njegovog uzgoja, a vjerujem i druge koji žele.


Prvi zahtjev za registraciju izuma je Moulis predao Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo u Zagrebu 2009 godine. Vidio sam da je potražnja lješnjaka velika, tako da sam se bez nekog velikog razmišljanja odlučio za to. Stoga je važno to što Besana jamči siguran otkup jer je uzgoj lješnjaka dugoročni. Sadnja lješnjaka, bilo kao hobi ili kao ozbiljna privredna aktivnost, nosi sa sobom dugoročno obećanje. Lješnjak je listopadni grm ili manje drvo koji može narasti u visinu 3-5m. Sadnice koje uvozimo odvojeno u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku. Moze li pitomi ljesnik dati puni rod i biti isplativa na nadmorskoj visini od 900 metara?


Sadnice lješnjaka prodaja u oglasima sa slikama i cijenama. Najveća ponuda i najbolje cijene: sadnice lješnjaka. Nadalje jasno je i da treba dosta rada uložiti no to riješavamo unutar obitelji. Jasno je i to da je prava isplativost tek od 3-5 godine berbe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.