nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Sadnja oraha za drvo

Sadnja oraha za drvo Orah (oras) se može saditi u jesen ili u proljeće, no za većinu naših. Kvalitetniji su orasi koji se sade kao sadnice jer daju bolju kvalitetu i ploda i drva. Investicija je vrlo mala zapravo ukoliko imate zapuštenu zemlju sve što trebate uložiti je kupnja sadnica ili oraha i vrijeme sadnje oraha. Mnogi mladi nasadi oraha, na žalost, propali su već u godini sadnje. Drvo crnog oraha je jako traženo u industriji (namještaj, parketi i sl.), a plod. Sadnja sadnica može biti u jesen ili proljeće, a najbolja je kasno.


Orah je drvo koje dostiže visinu do 20-25 metara. Krošnja muje jako široka i razgranata, najčešće kupastog oblika i dostižeširinu 15-20 i više. Ako je plod oraha u prvom planu, tada se sade cijepljene sadnice. To, uz nešto niže formiranje skeletnih grana, omogućuje raniji ulazak u rod. Jesenska sadnja voćaka oraha, sadnja crnog oraha, sadnice crnog oraha, proljetna. Oznake: crni orah, sadnja, voćke, orah, drvo, sadnice.


Umjesto kukuruza, pšenice ili pak sadnje vinograda, sve se više ljudi u Zagorju okreće drugim poljoprivrednim kulturama. Međutim, kada orah počne donositi urod čak 90 posto toga uroda je prihod. Danas su ovo “kućno drvo” na okućnicama zamijenile neke druge voćke. Sadnja crnog oraha uključuje nešto fizičkog rada kod same sadnje, i kod.

Sadnja oraha za drvo
Crni orah je vrsta oraha, porijeklom iz Sj. Smatra se da drvo orah vodi poreklo iz Male Azije. Neka istraživanja pokazuju da se prvo počeo uzgajati u Kini a zatim, za vreme rimskog carstva, proširio po.


Značajna su dva uslova vazana za zemljište koja omogućavaju da se orah uspešno razvija i daje obilne prinose i dobar kvalitet plodova. Radi se o sadnji trajnog nasada oraha,visoke kvalitete debla, zbog prodaje za 12-15.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.