subota, 26. kolovoza 2017.

Smilje ulje proizvodnja

Smilje ulje proizvodnja Proizvodnja presadnica smilja vegetativnim razmnožavanjem iz reznica može se. Berba smilja za proizvodnju eteričnog ulja obavlja se kasnije u odnosu na. Hrvatskoj je proizvodnja dosezala najviše do pet posto.

Smilje ulje proizvodnja
Napominje da cijena ulja smilja varira, no posljednjih godina raste. Sada od te biljke pravi jedno od najskupljih etarskih ulja na svetu, izvozi ga na američko i evopsko tržište i, za razliku od ratara koji protestuju. Potražnja u svijetu, kao i cijena po kilogramu ulja, stalno raste. Hercegovine, u kojoj polako zaživljava plantažna proizvodnja smilja.


Smilje ulje proizvodnja
Smilje zlato i zaboravljeno blago – ulje 1. Dalmaciji, a značajno mjesto u aromaterapijskoj praksi dobiva tek nakon 1980. Eterično ulje smilja - blago mediterana. Od podočnjaka i podljeva do ispucalih kapilara! Ukoliko nemate vremena, ili smilja u blizini, možete kupiti gram smilja, a cijena se kreće. Zašto je došlo do nagle potražnje za smiljem u svijetu? Ima li istine u tome da se smilje proizvodilo u Siriji pa je zbog rata proizvodnja prestala? Preko 400-500 duluma smilja bi trebalo biti zasađeno preko nas. Nikola Rozić i Stipe Jukić hercegovački su lideri u proizvodnji smilja.


Smilje ulje proizvodnja
Prerađuju ga u eterično ulje koje. Osim italodiona, eterično ulje smilja sadrži monoterpenske alkohole, monoterpene i. Ključne riječi: DalmacijaBiHproizvodnjaproizvodismilje. BESMRTNA BILJKA RASTE I U SRBIJI: Litar njenog ulja košta i do 1800 evra! Tagovi: smilje, Ulje, proizvodnja, bilje, zarada, poljoprivreda. Jedan kilogram ulja od smilja trenutno košta vrtoglavih 1. Devedeset posto izvozi se u Francusku, a cijena po litri ulja doseže i 1600. Pa sada smilje bere i staro i mlado jer se mjesečno može zaraditi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.