četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Struja praznog hoda transformatora

Struja praznog hoda transformatora Svi transformatori se ispituju u praznom hodu, tako da se struja praznog hoda mjeri, pa se i struja magnetiziranja najtočnije određuje. Snimanje pokusa praznog hoda, određenje nazivne struje magnetiziranja i. Io = f(Uo), Po = f(Uo) u području 1.

Struja praznog hoda transformatora
Idealni transformator: zanemareni gubici, zanemarena struja magnetiziranja. Upoznavanje s osnovnim dijelovima transformatora b) Provedba pokusa praznog hoda transformatora c) Određivanje nazivne struje magnetiziranja i nazivnih. Koliki će biti ukupni gubici praznog hoda oba transformatora ako se može pretpostaviti da su gubici u željezu zbog histereze i zbog vrtložnih struja. Mjerenje harmonika struje praznog hoda. Odrediš napon praznog hoda i struju kratkog spoja. Sa ta dva parametra možeš napraviti model transformatora koji se sastoji od strujnog ili. Transformator ne može istovremeno povećati i napon i struju, već ukoliko.


Ta struja zove se struja praznog hoda i služi za održavanje manetskog polja u. Io je malog iznosa pa su gubitci u bakru primara. Osnovni elementi konstrukcije transformatora. Kratki spoj jednofaznog transformatora. Nazivni napon (UN) je napon na koji se transformator priključuje ili koji se pojavljuje u praznom hodu između stezaljki transformatora. E1 - inducirana protuelektromotorna sila.

Struja praznog hoda transformatora
ZTP - impedancija transformatora u praznom hodu.


Za nazivni napon Un1 određuje se: struja praznog hoda. Spojna shema za pokus praznog hoda jednofaznog transformatora. Energetski transformatori, transformatori snage, učinski. Struja praznog hoda transformatora je upravo struja I μ. Struju I1 možemo rastaviti na dvije komponente: na struju praznog hoda. Gubitak u omskom otporu vodiča, prolaskom struje stvara se toplina. Slika 3 Vektorski dijagram idealnog transformatora u praznom hodu.


Jednofazni transformatori – transformiraju napon ili struju samo jedne faze. I1=I0 koja je zbog dominantne glavne reaktancije X0 jako.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.