četvrtak, 3. kolovoza 2017.

Suhi kolači od badema

Suhi kolači od badema Coolinarici je tagirano tagom suhi-kolacici. Cantuccini su talijanski suhi kolači na bazi badema. U nekim receptima za cantuccine se spominje da se kožica od badema guli, te da se u tijesto dodaje par. Tradicionalni sicilijanski kolačići od badema u kućnoj izradi: jednostavni. Jednostavni za pripremu, ovi kolačići sa izraženim ukusom badema, spolja. Ja sam ih mlela u seckalici, ali su bili krupni i nekako nedovoljno suvi. Autor: Edisa Basic Pozegic 110 objavljenih recepata.


Sastojci: badem keksi Suhi badem keksići. Fini i dekorativni keksi u dvije boje, crno bijelo tijesto sa komadićima badema. Tigrasti keksići idealni su za Božić i druge posebne prilike. Amarettini su tradicionalni talijanski keksi koje oni služe uz kavu, a kod nas se koriste kao podloga ili sastojak za kolače i torte. Rezultat je bio upravo kakav sam i priželjkivala – mirišljavi suhi keksi koji su me odmah osvojili. Tijesto od badema i vanilije u kojem ugrizom. Najpoznatiji talijanski hrskavi kolačići koji se serviraju uz slatko vino, čaj ili kavu.


Savršeno fini i zdravi keksići od kokosa i badema.

Suhi kolači od badema
Sviđa mi se što se sve može sa suhim voćem, prirodnim zaslađivačima, tamnom čokoladom. Kantučini Italijanski Keks sa Bademom Za od prilike 60 komada treba vam: 250 gr. Brašna pola praška za pecivo 150 gr. Sitni kolačići - neizostavni su dio svakog blagdanskog stola i obiteljskog. Prhki božićni kolačići obavijeni bademima i lješnjacima! Ovi suhi kolači su vrlo jednostavni za pripremu, mogu dugo trajati, a začini im daju poseban okus.


Evo još jedan prijedlog za male božićne kolače. A ako jedan kolač sadrži bademe i lješnjake mora biti odličan, stoga.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.