utorak, 22. kolovoza 2017.

Tlocrt nacrt bokocrt vježbe

Tlocrt nacrt bokocrt vježbe Tlocrt nacrt bokocrt vježbe Ortogonalna projekcija omogućava ukupno 6 različitih pogleda: A - nacrt (pogled sprijeda). C - desni bokocrt (pogled s lijeve strane). Na slici a) su prikazane tri projekcije dužine AB ( nacrt, tlocrt, bokocrt ) , dužina je usporedna sa π.

Tlocrt nacrt bokocrt vježbe
Bokocrt i nacrt su usporedni s osi. Sposobnosti odnosno znanja potrebne za razumijevanje (čitanje) nacrta. Takve projekcije prikazuju se na jednoj ravnini kao tlocrt, nacrt i bokocrt takvog. Na slikama se nalaze pravokutne projekcije (nacrt, tlocrt i bokocrt) triju geometrijskih. Trebam pomoć hitno,dobio sam za zadacu ovaj lik.


Nejde mi bas tehnicko crtanje ako neko zna volio bi. Zamisli ga u razlicitim pogledima (nacrt,tlocrt,bokocrt). Nacrt crtamo u drugom (gore lijevo), tlocrt u trećem (dolje lijevo), a bokocrt u prvom (gore desno). Projekcija predmeta na ortogonalne ravnine.

Tlocrt nacrt bokocrt vježbe
Na trima projekcijskim ravninama vidljivi su slijedeći pogledi. Konstruirajte tlocrt, nacrt i bokocrt pravilne četverostrane prizme ABCDEFGH, s bazom ABCD u ravnini Π3 i visinom 5, ako su zadani vrhovi A(0, 2, 1), B(0, 1, 3). Za tehni ke crteže u pravilu se primjenjuje pravokutna projekcija ( nacrt, tlocrt i bokocrt), te izometri na projekcija za prikaz predmeta u cjelini. Sadržaj nacrta (tlocrt, presjek, pogled).


Nacrtajte pravokutne projekcije (tlocrt i nacrt) valjaka u prodoru (sl. 1.). Vježba 3 – Crtom (c) nacrtati dvadeset paralelnih crta duljine približno 50 mm. Upula za crtanle Ilocrta ako je poznat nacrt i bokocrt 128 Crtanje tlocria ako je poznat nacrt I. Cilj: Naučiti konstruirati bridove u nacrtu iz bokocrta i tlocrta. Za bridove upisati: prava veličina, prikraćeni brid, točka. E ovako, stari mi je dao zadatak da ako zelim stol za racunalo da ga sama moram nacrtati sa svim mjerama i sa ostalim sto ide s tim, jel mi.


Trocrtni postupak: tlocrt, nacrt i bokocrt.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.