petak, 1. rujna 2017.

Divlji konji u hrvatskoj

Divlji konji u hrvatskoj Plemeniti i lijepi, ali divlji i štetni za poljoprivrednike, krdo od oko 30 divljih. No, pravi je zločin što jedno od posljednjih krda divljih konja u Europi. Divlji konji na velebitskim pašnjacima postali su plijen čoporima vukova.

Divlji konji u hrvatskoj
Ovo nisu izvorni divlji konji, nego su potomci domaćih konja koji su služili u poljodjelstvu. Nakon što ih je u toj ulozi potisla mehanizacija prije pedeset godina. Povratkom stada konja, taurosa i jelena (u planinama) te obnovljen. Promiče viziju očuvanja Europe s više prirodnih procesa, divljine i divljih životinja.


Divlji konji u hrvatskoj
Dokumentarni film kroz slikovite opise meštanina Nebojše Boškovića govori o divljim konjima koji žive u. Livno: Pogledajte fascinantan snimak iz zraka divljih konja na Kruzima. Izvorno to nisu divlji konji, nego su potomci pitomih konja koje su vlasnici, dolaskom mehanizacije, prije pola stoljeća počeli puštati na slobodu, u prostranstva. Hrvatske na oproštaju od omiljenog franjevca. Prije 40-ak godina konje su gazde otjerali. Fenomen divljih konja samo je jedan od mnogih koji budi pozornost medija te. Italija je najdalje otišla u valoriziranju fenomena divljih konja jer je od njih. Prema podacima iz informativnog centra BIHAMK, u većem dijelu BiH. Ivan Pešić, junak hrvatske pobjede: Preživio teški napad huligana i bez jednog bubrega najbolji.


Divlji konji u hrvatskoj
Livanjski divlji konji žive na visoravni Krug, na predjelu od Koričina do. NA PROPLANCIMA oko velebitskog Libinja pasu krda divljih konja kojih. Prvi u nizu odgovornih su vlasnici konja, koje sustav službeno ne može detektirati. Na ovom području živi više od dvjesto divljih konja koji su potomci pitomih. Na području planine Krug ili Kruzima, kako to vole reći u Livnu, već 40 godina galopira velika skupina divljih konja. U vrletima gore, daleko od ljudi nalazi se oaza sa prelepim životinjama.


Pravi su čistunci, "umivaju" se na rosi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.