srijeda, 20. rujna 2017.

Drugi dohodak umirovljenika joppd

Drugi dohodak umirovljenika joppd Drugi dohodak koji ne podliježe obvezi doprinosa (isplata umirovljeniku). Naknade prema ugovoru o djelu i JOPPD. Ako recimo „honorarac“ iz RH-a (ili umirovljenik), dakle, nisu za- posleni i. Obrazac JOPPD sukladno Pravilniku o porezu na dohodak. Svi šifrarnici za JOPPD obrazac (za 2017. godinu) i konkretni primjeri kako se. Pretplatnicima je na raspolaganju slanje izračuna, naloga za plaćanje i JOPPD obrasca na e-mail.

Drugi dohodak umirovljenika joppd
HR67 OIB – Oznaka izvješća Obrasca JOPPD - 8. Za umirovljenike u visini mirovine. U Obrascu JOPPD isplatitelji iskazuju primitke od kojih se utvrđuje drugi.


Stope prireza i šifre općina za RS-m i JOPPD obrazac (stupci 6. do 10.) 18. Uvodi se novi tip JOPPD obrasca – Tip 4 – od 28. Isplata plaće, drugog dohotka – poziv na broj platitelja – od 01. Općenito o novom obrascu JOPPD i njegovom uvoñenju. Zakona isplaćuje radniku i fizičkim osobama te umirovljenicima po osnovi plaće ili mirovine po sudskoj presudi. Promjena osnovnog osobnog odbitka s 2.

Drugi dohodak umirovljenika joppd
Dakako, ako je iz inozemstva primljen drugi dohodak koji je prema Zakonu o. Poreznoj upravi dostaviti obrazac JOPPD na. Primitke od kojih se utvđuje drugi dohodak isplaćen umirovljeniku. NOVO, Nove šifre za drugi dohodak, Stručno osposobljavanje.


Doprinosi i porezi (ili ne plaćaju - umirovljenici) , a neto naknadu ne dobivaju na. Oporezivanje primitaka ostvarenih izvan radnog odnosa (drugi dohodak, ugovor o djelu... Iskazivanje podataka u JOPPD-u ako radnik radi za poslodavca u Europskoj uniji..... Honorari prema ugovoru o djelu (za osobe koje nisu umirovljenici). Zakona o porezu na dohodak, odnosno primitke od kojih se utvrđuje drugi dohodak iz članka 32. Prema važećem Pravilniku o porezu na dohodak svi honorari moraju se. Ima li razlike isplaćujemo li ugovor o djelu umirovljenicima ili ostalim građanima.


Koji se primitci oporezuju na način propisan za drugi dohodak te.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.