petak, 15. rujna 2017.

Glagolski oblici test za 6 razred sa rješenjima

Glagolski oblici test za 6 razred sa rješenjima Zaokruži točan odgovor: Kondicional I. Imenuj oblik u kojem se nalaze podcrtani glagoli. Od glagolskoga pridjeva radnog napiši infinitiv. Infinitiv, glagolski pridjev radni, glagolski vid, glagoli po. Inicijalni test iz srpskog jezika za učenike VI razreda, 21026. Više od 1500 zadataka s rješenjima, testovi na ekranu ili ispisivanje listića:. U ovoj temi cete moci pronaci korisne materijale za 6. Prošla glagolska vremena dijelimo u dvije osnovne skupine:. Nije im se svidio oblik zgrada, prozori i oluci te su poželjeli i sami napraviti nacrte. Glagolski oblici za učenike predmetne nastave i srednje škole.


Iz sledećeg odlomka izdvoj glagolske oblike i odredi im naziv. Kontrolni zadatak iz srpskog jezika (glagolski oblici). Како се назива стих од осам слогова? Jednostavni glagolski oblik koji izriče radnju u sadašnjosti. Ja ću pisati, ti ćeš pisati, on će pisati, mi ćemo pisati, vi ćete pisati, oni će pisati. Prvi deo emisije o glagolskim oblicima koji se uče u petom razredu. Sadrži podsetnik i opšte informacije.


Kviz se može koristiti za utvrđivanje, ponavljanje i vježbu gradiva o glagolskim vremenima. Upotrebljavaš ih kada glagol stavljaš u niječni oblik i tada upotrebljavaš. Glagolima iz okvira dodaj nastavak –s i razvrstaj ih u odgovarajuću skupinu. NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA (2011.) ŠKOLSKA RAZINA. SRPSKI JEZIK - GRAMATIKA ŠESTOG RAZREDA. Ucenje srpskog jezika, srpska gramatika, glagoli, glagolski vid svrseni nesvrseni Perfekat Prezent Futur. U srpskom jeziku postoji 14 glagolskih oblika.


Od toga je 6 glagolskih vremena koja označavaju prošlo, sadašnje i buduće vreme, 3 načina koji označavaju stav.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.