subota, 23. rujna 2017.

Interferencija svjetlosti zadaci

Interferencija svjetlosti zadaci Monokromatska svjetlost valne duljine 500 nm upada na dvije uske pukotine. Ogib svjetlosti, ogibni minimumi i maksimumi, interferencija svjetlosti, optička. Nađite raspodjelu intenziteta svjetlosti uzduţ ogibne slike nastale na. Budući da prema uvjetu zadatka reflektirana i lomljena zraka zatvaraju pravi kut. Ogib i interferencija svjetlosti pokazuju:. Riješeni ispitni zadaci, riješeni primjeri.


A Ime i prezime______________________razred___________.

Interferencija svjetlosti zadaci
Dio optike koji uzima u obzir valnu prirodu svjetlosti naziva se fizikalna optika. Fizikalna optika - Zasniva se na valnoj teoriji svjetlosti. Svjetlost reflektora koja prolazi kroz gole grane namočene kišom. Krugovi nastaju zbog interferencije svjetlosti koja se odbija od raznih grana. Koji od predloženih elektromagnetskih valova su poredani po rastućoj valnoj duljini? Na kojoj međusobnoj udaljenosti trebaju biti leće da paralelni snop svjetlosti, koji upada na prvu leću, izlazi kao paralelni snop iz druge leće?


Rajka Jurdana Šepić, Fizika 2, PFRI 2012. Kakva je veza između brzine svjetlosti i indeksa loma u nekom optičkom mediju? Objasni interferenciju svjetlosti na tankom prozirnom sloju.

Interferencija svjetlosti zadaci
Evo zadataka s dosadašnjih državnih matura (uključujući i ovogodišnja dva roka), poslaganih po. Interferencija Svjetlosti ppt fizika - Page 1. Učeničke poteškoće u razumijevanju interferencije i difrakcije svjetlosti. Bilježnica: Zadatke sa vježbi, seminar i ostale materijale studenti rješavaju u bilježnici koju moraju.


Jedna od njih je svakako interferencija valova. Tako je pokusima i pokazano da svjetlost za koju se smatralo da se pravocrtno širi u obliku. Primjer zadatka višestrukoga izbora. Prva ispitna cjelina sadržava zadatke zatvorenoga tipa. Optika - interferencija svjetlosti, zakoni geometrijske optike, zrcala, leće. Mikuličić-Varićak-Vernić: Fizika zbirka zadataka za gimnazije 1.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.