subota, 9. rujna 2017.

Mjerenje kapaciteta akumulatora

Mjerenje kapaciteta akumulatora Analogni aku-tester je instrument koji ima u sebi otpornu žicu, koja se kad se spoji u seriju sa klemama akumulatora, užari jer kroz nju teče. Voltmetrom se vrši mjerenje ukupnog napona akumulatora u mirovanju, a areometrom gustoća. Vrijednost struje punjenja je 10 % nazivnog kapaciteta. Za mjerenje napona akumulatora pod opterećenjem možemo koristiti. Prije par sati sam započeo super jednostavno mjerenje kapaciteta moji akumulatora kapaciteta C5 375 AH. Prije mjerenja baterija minimalno tri sata ne smije biti ni punjena ni.


Sledeci korak, provera kapaciteta akumulatora, jeste odredjivanje.

Mjerenje kapaciteta akumulatora
Motor vozila koje pruža pomoć mora raditi prije nego što se okrene ključ za paljenje na vozilu koje je u kvaru, kako bi se izbjeglo pražnjenje. Da li ima pouzdanog načina da se ispita u kakvom je stanju akumulator. Kako provjeriti kapacitet aakumulatora. Pa, nije kapacitet jedino mjerilo valjanosti akumulatora. Da bi izračunao struju koja će teći iz tvog akumulatora, treba ti otpor.


Nakon toga akumlatore treba punit do punog kapaciteta. Dakle, tebe interesira mjerenje napona (volti) akumulatora u autu. Jednostavnije je mjerenje unutra¹njeg otpora akumulatora potpuno. Olovni akumulator će sasvim sigurno imati veći kapacitet od baterija za.

Mjerenje kapaciteta akumulatora
Metoda mjerenja napona je učinkovita ali nedostaje joj točnosti. Mjerenje kapaciteta akumulatora, Zenica, 33 KM, provjerite vaš akumulator. Savjetujemo Vas u vezi provjere, testiranja, punjenja i napajanja Vašeg akumulatora marke VARTA, kako biste od njega dobili najviše. Razne vrste uređaja za testiranje akumulatora, marke DHC Corp.


Uređaj za merenje rezervnog kapaciteta 12V baterija i akumulatora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.