nedjelja, 3. rujna 2017.

Napon punjenja alternatora

Napon punjenja alternatora Pre nego sto pocnete ispitivanje alternatora, akumulator mora da bude. Ispitivanje alternatora i regulatora napona (reglera). Alternatorom nazivamo električni generator koji puni električnom.

Napon punjenja alternatora
Ako je ona vlažna, znači da kiselina izlazi iz akumulatora jer je punjenje prejako. Sastoji se od dioda koje regulisu napon punjenja i kad neka od njih crkne vise. Utvrdjuje se ako sto se meri punjenje alternatora na leru i pod. Merio sam napon punjenja na akumulatoru u toku rada auta na leru.


Napon punjenja alternatora
Još faktora koji utiču na napon punjenja: stanje samog akumulatora. Motor radi na leru, oko 700 obrtaja, i alternator proizvodi SAMO 10. Pitanje za znalce; da li alternator i punjenje akumulatora počinje i završava na određenom. Naravno povisuje se napon povećanjem okretaja. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicu30. Ako je tako (i samo tako) definitino alternator dobro puni akumulator. I da treba srediti napon punjenja na 14v na regulatoru punjanja, da li je. Koliko bi trebalo da bude normalan napon punjenja akumulatora na bmw.


Zanima me koliku struju punjenja dozvoljava alternator koliko ja znam mislim da je.

Napon punjenja alternatora
Neznam zasto svi navode da je normalno da se napon na. Budući da je za punjenje akumulatora potrebna istosmjerna struja, svi alternatori imaju još. Zimi su zbog niskih temperatura elektrokemijske reakcije punjenja i. Ako je akumulator u cijelosti napunjen, ima napon od barem 12,6 volti, kod. Imam problema sa punjenjem akumulatora. V sto je u redu ali cim dignem gas napon pada i ne puni mi akumulator. Zato mi nije jasno ovo da ti na DF stezaljki tako mali napon. Po mome bi triba bit puno veći a da ga regler regulira na cca 12V.


Kada ukljucim motor, napon poraste na 12.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.