petak, 22. rujna 2017.

Naprimjer ili na primjer

Naprimjer ili na primjer Saznajte odmah kako se piše pravilno: naprimjer ili na primjer. Stručna pouka iz rječnika, gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika. Ne misli na primjer, nego na pravilo.

Naprimjer ili na primjer
Kako se piše : naprimer ili na primer ili npr. Jezik naime (ovo će »naime« lektori odvojiti zarezom — iako jezično-komunikacijski razlozi tomu ne idu u prilog) zahtijeva da se piše naprimjer (a ne na primjer). Одвојено, барем тако стоји у Правопису МС из 1994 на пример (ек.), на примјер (ијек.), т. Niz takvih riječi, na primjer, čifizma, dùhān, džefip, čàrapa, kàlup, čèkić, pàpuče.
Naprimjer ili na primjer
Naprimjer, u slovenski ili u makedonski jezik. Drugi primjer bi bio vlasnik ključa koji zna da je njegov.


Kontrolni inventurni sistemi velikih lanaca supermarketa su klasičan primjer takvih. VBS ali objekat slično radi i u drugim programskim jezicima). Na primjer, ako bi neko napisao: „Sve pomenute podatke sam Ja lično. Može li primjer koji je pružio savršen čovjek koristiti grešnim ljudima? Može, jer ljudi mogu učiti od dobrog učitelja i oponašati njegov primjer. Kakav je primjer Isus dao svojim učenicima i kako je to utjecalo na njih?


Primjer rečenice s "zum Beispiel", prijevod memorije.

Naprimjer ili na primjer
Razlika kvadrata se dobija množenjem razlike i zbira dva ista broja,tj. Ipak, kada je riječ o međunarodno priznatim Pisa testovima, školarci u Finskoj zauzimaju šesto mjesto, dok su naprimjer Britanci 23. Za potvrdne, pokazne i odnosne priloge ne nude se primjeri. Matematička inteligencija očituje se naprimjer sposobnošću logičnog. Konkretni primjeri za utvrđivanje ove vrste inteligencije imaju formu naprimjer. Pogledajte ovaj primjer za informacije o tome kako pronaći te podatke. Povijest ove zgrade jedan je od primjera riječke ekonomske traume kroz proces deindustrijalizacije koji izaziva polemike i pitanja o tome kako revitalizirati.


Francuska, naprimjer, je zorni primjer tome a svakako ne i jedina. Navedite sve dokaze, naprimjer, pismene isprave, svjedoke, medicinsku. Tako, naprimjer, u Mathematici postoji naredba Simplify s pomoću koje možemo pojednostavljivati. Programi s vlastitim sučeljem su naprimjer Inventor (strojarstvo) i Revit.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.