subota, 23. rujna 2017.

Pad napona zadaci

Pad napona zadaci Postupak rješavanja zadatka sastoji se od nekoliko koraka: I. U1 na krajevima prvog otpornika otpora R1. Računamo pad napona U2 na otporniku otpora R2 kojim teče struja I. Pad napona na vodu možemo izraziti u postotku napona U (na početku voda). Isto tako će i padovi napona na pojedinim otporima imati pozitivan. Primjeri riješenih zadataka iz područja ELEKTRIČNE STRUJE. U zbirci su obrađena i teoretska pitanja i računski zadaci.

Pad napona zadaci
Zadatak iz elektrotehnike - pad napona u str. Zahvaljujem na rješenju makar ne razumijem taj dio zadatka.


Razjasni vezu izmeĎu jakosti električne struje i napona. U prvom dijelu predavanja objasnit ćemo načela rješavanja zadataka. Izračunajmo glavne rezultate uz pretpostavku da je pad napona na tiristoru u stanju. Unutarnji napon izvora treba shvatiti kao energiju koju u tom izvoru napona dobiva. Vanjski napon ili pad napona je dio potencijalne energije naboja od jednog. Kada se u numeričkim zadacima kaže da je trošilo priključeno na napon od.


Ovako se rešavaju tipovi zadatka kada je poznata snaga potrošača koji se. Govori o odnosu jakosti električne struje, napona i otpora u strujnom krugu. Pokusima se može pokazati, da je pad napona na bilo kom odsječku - dijelu. Napon na otporniku (pad napona) jednak je umnošku otpora i jakosti struje:. Kako izračunati pad jednosmernog napona od recimo 12V duž provodnika na dužinama recimo 250m, 350m. Na većem otporniku ista struja stvara veći pad napona. II Kirchhoffovo pravilo: -trenutni pad napona na otporniku. Doda se nadomjesnom izvoru i otporu dio mreže koji smo prije odvojili, a struja se računa izravno.


Primjer: Izračunati struju kroz otpor R3 i pad napona.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.