nedjelja, 3. rujna 2017.

Plaća u naravi joppd

Plaća u naravi joppd Plaća radnika u kućanstvu, plaća nije isplaćena. Oporezivanje dohotka po osnovi primitaka u naravi. Napominjem da nam je to prvi slučaj isplate plaće u naravi pa Vas.

Plaća u naravi joppd
Obrazac JOPPD, koji će se početi primjenjivati od 1. Plaća za prethodni mjesec i plaća u naravi tekućeg mjeseca. Sva tri načina bit će objašnjena u nastavku. Poslodavac u stečaju u slučaju izravne isplate plaće koju Agencija za.
Plaća u naravi joppd
Primici u naravi od kojih se utvrđuje dohodak od kapitala po osnovi.


Molim Vas za primjer knjiženja obračuna plaće u naravi u slučaju kada poslodavac daje osobni službeni automobil radniku na korištenje, ali na trošak. Plaće u naravi i izvješćivanje na obrascu JOPPD. U ovome on-line priručniku se nalaze primjeri popunjavanja JOPPD. Drugi obračun plaće u mjesecu kojim ćemo obračunati primitak u naravi treba imati uključene postavke. Primjer: Bepo ima pravo na bruto plaću od 10. Zakona o porezu na dohodak kao i primitaka na koje se ne plaća porez na dohodak iz čl. Nadalje, u JOPPD se iskazuju i primici koji bi bili oporezivi da. JOPPD obrasci za obračune izgledaju kao na slici:.


Plaća u naravi joppd
JOPPD ne iskazuju se ni darovi radnicima u naravi do 400,00 kn godišnje. Ako je plaća u naravi definirana ugovorom o radu , ista se prikazuje na JOPPD. Period dospijeća doprinosa, poreza i prireza za primanja u naravi se pomiče! GODINU U SUSTAVU PRORAČUNA, FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI, PLAĆE, DRUGI. PRIMICI PREMA NOVIM PROPISIMA I PROMJENE U JOPPD ŠIFARNICIMA. DOPRINOSIMA I POREZU NA DOHODAK NA OBRASCU JOPPD. Dio mjesečne plaće u novcu, dio u naravi.


U nastavku Vam zato donosimo na koji način možete nagraditi svoje zaposlenike, a da pritom ne morate obračunati plaću u naravi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.