četvrtak, 14. rujna 2017.

Tehničko crtanje nacrt tlocrt bokocrt

Tehničko crtanje nacrt tlocrt bokocrt Tehničko crtanje nacrt tlocrt bokocrt U tehničkom crtanju primjenjujemo usporedno projiciranje kod kojega su. Na slici a) su prikazane tri projekcije dužine AB ( nacrt, tlocrt, bokocrt ) , dužina je. Najčešće su dovoljna dva (nacrt i tlocrt) ili tri pogleda (nacrt, tlocrt i bokocrt). Nejde mi bas tehnicko crtanje ako neko zna volio bi da pomogne. Zamisli ga u razlicitim pogledima (nacrt,tlocrt,bokocrt). Trebam pomoć hitno,dobio sam za zadacu ovaj lik.

Tehničko crtanje nacrt tlocrt bokocrt
Takve projekcije prikazuju se na jednoj ravnini kao tlocrt, nacrt i bokocrt takvog predmeta.


Radi postizanja što veće jasnoće i preglednosti, u tehničkim crtežima primjenuju se crte različitih vrsta i širine. Skica je crtež nacrtan priborom za tehničko crtanje. Sadržaj nacrta (tlocrt, presjek, pogled). V raz - Tehničko Crtanje - Duration: 12:18. Nacrt crtamo u drugom (gore lijevo), tlocrt u trećem (dolje lijevo), a bokocrt u prvom (gore desno). Za crtanje nacrta odabiremo onaj smjer pogleda koji sadrži najviše informacija o predmetu, a to je najčešće prirodni položaj uporabe.


Tehničko pismo je poseban oblik pisma za opisivanje tehničkih crteža. Opiši razliku između skiciranja i tehničkog crtanja.

Tehničko crtanje nacrt tlocrt bokocrt
Crtamo ga u obliku pravokutnih projekcija (nacrt, tlocrt i bokocrt ali samo dovoljan broj). U pribor za tehničko crtanje spada tehnička olovka, trokuti, ravnala, kutomjeri. Mozemo zakljuciti da nacrtna geometrija nije uvod u tehnicko crtanje, vec je ona. Mongeova projekcija (tlocrt, nacrt, bokocrt, stranocrt) i. Osnovna pravila projekcija i osnove tehničkog crtanja t ji j f lit h ičk šk l P i G. Zadatak je tehničkog crtanja u strojarstvu da se pomoću crteža ili.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.