petak, 27. listopada 2017.

Kako oguliti bademe

Kako oguliti bademe Dakle, vidjećete da ih je i na ovaj način prilično lako oguliti, ali ako vam je potrebna veća količina. Prstima oljuštite bademe Oguljeni bademi. Bademi se najčešće upotrebljavaju oguljeni, pa je s jezgre potrebno ukloniti smeđu opnu.

Kako oguliti bademe
Nju možete ukloniti tako što ćete bademe staviti u. Dva su načina na koja možete oguliti bademe: blanširanjem i namakanjem u vodi. Za blanširanje pripremite posudu s vodom koju ćete zagrijati. Kako i naslov kaže, gdje se kod nas mogu kupiti oguljeni bademi?
Kako oguliti bademe
Danas sam trebala za kolač cantuccini s brusnicama oguljene bademe. Naravno da ih ne kupujem jer su puno skuplji od neoguljenih.


Postoji stroj za čišćenje badema koji ihujedno može i drobiti. Bademe je najlakše očistiti tako da se stave u vruću vodu i. Neoguljene bademe ili lješnjake potopite u kipuću vodu i kratko prokuhajte na laganoj vatri. Nakon što su se kratko kuhali izvadite ih iz kipuće vode i stavite u. Ne oguljene bademe ili lešnike potopite u kipuću vodu i kratko prokuvajte na laganoj vatri. Skidanje gorke ljuske s lješnjaka možda vas je već odvratilo od spremanja nekih slastica s ovim finim. Dragi posjetitelju, Projekt Kuhari produkt je rada jednog.

Kako oguliti bademe
Bademi su nezaobilazni u zdravim doručcima o kojima ovdje često pišemo. Ukoliko bademe stavite nakratko u kipuću vodu, njihova smeđa kožica će se lako oguliti i takvi će oguljeni bademi imati blagi okus i glatku. Inace se stavljaju u hladnu vodu preko noci pa se onda daju ogulit.


Savjet: Ako niste u mogućnosti kupiti oguljene bademe, evo kako ćete ih jednostavno oguliti. Bademe s kožicom stavite u plitku posudu ili tavu s kipućom vodom. E da, skoro zaboravih, kako oguliti bademe? Jel ok tostirati ih u pećnici (al na koliko stupnjeva ) pa ih onda onako u krpi oguliti? Na laganoj vatri kuhati rižu u mlijeku uz povremeno miješanje. Mlijeko dodavati postupno, šalicu po šalicu. Idealni kandidati za prženje su lješnjaci, bademi, orasi, kikiriki, ali i pistacije i pinjoli.


Iako samo prženje oraha, lješnjaka, badema i drugih.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.