srijeda, 4. listopada 2017.

Kikiriki u ljusci zdravlje

Kikiriki u ljusci zdravlje Istraživanja su dokazala da vitamin B3 koji se nalazi u kikirikiju pruža puno dobrobiti za zdravlje, što uključuje poboljšanje rada mozga i jača. Kikiriki započinje svoj rast kao cvijet. Dozrijevanje ploda u zaštitnoj ljusci omogućava kikirikiju da zadrži sve.

Kikiriki u ljusci zdravlje
Bogat je resveratrolom, antioksidansom koji se nalazi u grožđu i crnom vinu. Doduše, kikiriki u ljusci je bogatiji resveratrolom nego prženi. Kod vrste kikirikija birajte onaj u ljusci, a ne onaj koji je pržen u masnoći i zasoljen.


Nemojte pretjerivati s kikirikijem jer ima dosta kalorija.

Kikiriki u ljusci zdravlje
Pravi hit u Aziji: Mršavljenje ležanjem skida 4 cm odmah! Sluz iz sinusa govori dosta o vašem zdravlju: Obratite pažnju na ove detalje! Prženi kikiriki sadrži nešto više kalorija od sirovog – u 100 g ima 596 kalorija. Istraživači sa švedskog univerziteta u Linkopingu otkrili su da aminokiselina arginin, koje u kikirikiju ima u izobilju, deluje na uzročnika. Pomaže da se smanji rizik od kamena u žuči. Iako zvuči čudno, kikiriki pomaže u zaštiti od kamena u žuči. Svjetlosmeđa ljuska s okomitim linijama sadrži dva ili tri zrna kikirikija.


B-kompleksa koji je neizostavan za uravnotežen metabolizam i zdravlje vezivnog tkiva. Treba imati u vidu i da kikiriki može da izazove ozbiljne alergijske.

Kikiriki u ljusci zdravlje
U svijetlo smeđoj ljusci nalaze se zrna kikirikija. Znanstveni se slažu kako je od orašastih plodova baš kikiriki najzaslužniji za dobro zdravlje. U tom pogledu prženi kikiriki u ljusci ima čak prednosti, jer ljuska predstavlja prirodnu zaštitu od svetla i vazduha, odnosno kiseonika iz. Mršavimo zajedno kluba pitala je naše nutricioniste smije li jesti maslac od kikirikija ako želi smršavjeti.


Zbog visokog sadržaja proteina i cinka ta je namirnica idealna za prehranu vegetarijanaca i preporuča se u obliku kikiriki-maslaca. Odlično se uklapa u poslastice, savršen je uz omiljeni film i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.