ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Subjekt i predikat ppt

Subjekt i predikat ppt Glavni dijelovi rečenice su predikat i subjekt, a dopune su: objekt i priložna oznaka. Rečenice prema broju predikata dijelimo na jednostavne i složene. Temeljni rečenični dio koji u rečenici mjesto otvara samomu sebi i ostalim rečeničnim. Prepoznaj predikat u sljedećoj rečenici. Ivan se počeo radovati rođacima iz Australije. U politici žena ne može biti uspješna.


Zaokruži slovo ispred točnoga odgovora s pravilno uporabljenim prijedlogom. PREDIKAT: je srce rečenice, temeljni dio gramatičkog ustrojstva. Ispiši subjekte i predikate, a subjektne i predikatne skupove podcrtaj. U sljedećim rečenicama podcrtaj predikat i napiši kakva je rečenica po. PRILOŽNE OZNAKE =nadopunjuju predikat i pobliže označavaju okolnosti pod. Jednostavne su rečenice one koje imaju samo jedan predikat.


PREDIKAT : PREDIKAT PREDIKAT je temeljni recenicni dio Otvara mjesto ostalim recenicnim. Subjekt ne mora uvijek biti imenica, može se izreći i osobnom zamjenicom ili infinitivom: On je krivac! Bijeli oblaci brzo su plovili nebom. Jezik odražava stvarnost (struktura jezika je struktura stvarnosti); Svaka suvisla tvrdnja (rečenica) ima subjekt i predikat; U stvarnosti postoje nositelji svojstava. SUBJEKATSKI I PREDIKATSKI SKUP RIJEČI. Iz njega se saznaje što subjekt radi ili što se s. Objekt aktivne rečenice postaje subjekt pasivne rečenice. Oboji dio penjalice u kojem je napisan subjekt za pojedinu rečenicu.


Napiši dvije rečenice koje sadrže samo subjekt i predikat. Glagolska osoba Preuzmi (ppt - 10.33MB ), Dativ i lokativ Preuzmi (ppt - 11.34MB ). Subjekt Preuzmi (pptx - 3.95MB ), Stupnjevanje pridjeva Preuzmi (pptx - 6.84MB ). Resurs (subjekt) povezan je s drugim resursom (objektom) preko veze koja je određena trećim. Najjednostavnije upitne rečenice tvore se tako da na mjestu očekivanoga odgovora dolazi. Ona mora biti razumljiva, sadržavati subjekt i predikat, prvenstveno mora imati smisla. Zamoliti bolesnika da prostoručno kopira dva nacrtana. Predikat, subjekt och direkt objekt Eva köpte en bok.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.