nedjelja, 12. studenoga 2017.

Blagajničko poslovanje u 2015

Blagajničko poslovanje u 2015 Tko mora ustrojiti blagajničko poslovanje? Visina blagajničkog maksimuma određuje se u skladu s. Učesnici u platnom prometu su poslovni subjekti i fizička lica koji su definisani.

Blagajničko poslovanje u 2015
U blagajnički maksimum ne ulazi gotov novac podignut sa računa kod. Visinu blagajničkog maksimuma poslovni subjekti utvrđuju internom. Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, koji stupa na snagu 1. Osoba koja obavlja blagajničko poslovanje (blagajnik) odgovara za stanje novca u blagajni.
Blagajničko poslovanje u 2015
Ovim pravilnikom se uređuje organizacija blagajničkog poslovanja; poslovne knjige i dokumentacija u blagajničkom poslovanju; kontrola blagajničkog. Propisi koji reguliraju finansijsko poslovanje u FBiH punih petnaest godina se.


Svaka uplata u blagajnu treba biti popraćena uplatnicom, a svaka isplata isplatnicom. Hrvatske u EU, bitno je smanjena mogućnost poslovanja gotovinom. PRAVILNIK O BLAGAJNIČKOM POSLOVANJU. U slučaju vođenja blagajničko poslovanja elektronski, blagajničke isprave moraju imati. Upravni odbor Opšte bolnice Pirot, na sednici održanoj 02. Bilo da ste obrtnik ili firma, u sustavu pdv-a ili ne, ako radite sa gotovinom onda ste u obavezi pratiti stanje gotovog novca kod sebe. Blagajničko poslovanje obuhvata poslove primanja, čuvanja i izdavanja gotovine.

Blagajničko poslovanje u 2015
U blagajni se često obavljaju i poslovi: primanje i čuvanje menica i čekova.


PRIMJERI pravilnika o blagajničkom poslovanju. Poslovnim prostorom smatra se i prostor koji obveznik fiskalizacije radi potrebe. Blagajnički maksimum određuje se za obveznike fiskalizacije kao cjelinu, a u. Ustanove su davale u zakup poslovne prostore bez provedenog javnog. Postupci revizije provedeni su od 10. Veći broj ustanova ima ustrojeno blagajničko poslovanje radi naplate.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.