petak, 3. studenoga 2017.

Neoporezivi iznos stipendije 2016

Neoporezivi iznos stipendije 2016 Prijevozni troškovi na službenom putovanju. Pregled neoporezivih svota naknada, potpora i nagrada. Ako stipendiju učeniku ili studentu u poreznom razdoblju isplaćuju dva ili više isplatitelja, neoporezivi iznos stipendije utvrđuje se od ukupnog iznosa stipendije.

Neoporezivi iznos stipendije 2016
Naknada troškova za dolazak i odlazak. NEOPOREZIVI IZNOSI ISPLATA ZA PERIOD 01. Stipendije i krediti učenika i studenata – tačka 12), 11. Zakona (naknade, nagrade i potpore radnicima do neoporezivih iznosa, nagrade učenicima za praktični rad, i dr.). Ako se stipendije isplaćuju u iznosu većem od neoporezivog.


Vas zanima je koliko tvrtka može isplatiti stipendije a da učenik i dalje ostane. Ako ste se zaposlili preko Student servisa ili primate stipendiju, morate imati. U iznos primitaka (oporezivih ili neoporezivih) ne ulaze: socijalne. Umanjen iznos tuzemne dnevnice zbog osigurane prehrane. Obrazac JOPPD dostavlja se najkasnije do 15. Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5. Zakona ne isključuje pravo na neoporezivi iznos stipendije iz članka 9. Neoporezivi primici koji ulaze u izračun prihoda. Primici od otuđenja financijske imovine ako to nije djelatnost poreznog obveznika stečene prije 1. Isplata stipendije (do zakonom propisanog neoporezivog iznosa). Može li se to sve odjednom uplatiti za nadolazeću.


Usklađeni neoporezivi iznosi pojedinih primanja iz Zakona o porezu na dohodak. STIPENDIJE I KREDITI učenika srednjih škola i studenata viših škola i fakulteta. Dohodak se može utvrđivati i u paušalnom iznosu te se tako utvrđeni dohodak smatra konačnim. Ukupan iznos stipendije za kategoriju A iznosi 10. Koja je razlika između drugog praga u 2016. Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju učenici i studenti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.