četvrtak, 2. studenoga 2017.

Plaćanje doprinosa za obrtnike

Plaćanje doprinosa za obrtnike Obračun doprinosa i osnovice za obvezna osiguranja za 2016. Iznos doprinosa za osobno osiguranje obrtnika za 2016. Djelatnost obrta od koje se porez plaća prema paušalnom dohotku. Porezi i doprinosi za obvezna osiguranja što su ih obrtnici dužni plaćati:. Porez na dohodak plaća se na poreznu osnovicu po stopama od 12%, 25% i 40%. U nastavku je pregled najvažnijih promjena za obrtnike. Propisana je najniža mjesečna osnovica za plaćanje doprinosa za radnike u radnom odnosu kao.

Plaćanje doprinosa za obrtnike
Doprinosi obrtnika, poljoprivrednika, slobodnih zanimanja obveznika.


Paušalno oporezivanje obrtničke djelatnosti. Plaćanje paušalnog poreza na dohodak. Zakonom o doprinosima koji je stupio na snagu 1. Makora knjigovodstvo vas savjetuje i u nastavku iznosi za obrtnike. Novosti u poslovanju obrtnika u 2016. Rok za dostavu JOPPD obrasca je dan podmirenja obveznih doprinosa. Obrtnici koji porez plaćaju u paušalnom iznosu ("Paušalisti") nemaju obvezu predaje. Ministar financija donio je Naredbu o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2016.


Plaćanje doprinosa za obrtnike
Obveznik plaćanja doprinosa za obvezna osiguranja je i osiguranik s. Zakona o doprinosima, osnovica za obračun doprinosa obrtnika koji. Među ostalim, obrtnici se moraju pripremiti na promjene u načinu podmirivanja poreznih obveza i drugačiju tehniku plaćanja doprinosa za. Izvor: Naredba o iznosima osnovica za obračun doprinosa za obvezna osiguranja. Ovakvo obavljanje djelatnosti propisano je u navedenom Zakonu pod nazivom „druga djelatnost“. Međutim, plaćanje propisanih obveza. Prosječna neto plaća u istom razdoblju iznosila je 5. Koje je evidencije paušalni obrtnik obvezan voditi?


Dali se placaju doprinosu u obicnom obrtu a dali u pausalnom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.