ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Temperatura vode za kupanje

Temperatura vode za kupanje Većina beba uživa u kupanju, no dovoljno je kupati ih dva ili tri puta tjedno. Mali ljudi vole umjereno zagrijanu vodu. Kupanje bebe često sa sobom donosi i mnogo nedoumica i nesigurnosti novopečenim roditeljima.

Temperatura vode za kupanje
Neke od njih tiču se idealne temperature. Donosimo nekoliko praktičnih savjeta vezanih za kupanje beba u periodu. Temperatura vode treba biti 36-37 stupnja Celzijevih, odnosno. Toplinu vode možete provjeriti stavljanjem unutarnje strane zapšća u vodu.
Temperatura vode za kupanje
Ako vam je ugodno, temperatura je dobra; pranje djeteta počinje od.


Prije nego pupkovina otpadne preporučuje se bebu kupati isključivo. Kupanje može biti izvrsna zabava i za vas i za vašu bebu, ali uvijek imajte na umu. Za sigurno kupanje bebe temperatura vode bi trebala biti oko 38ºC. Kupanje vašeg mališana ne mora završiti tako da sve – i svi! Staviti dekicu ispod bebe; pripremiti čistu robicu i ostalo prije samog kupanja; 2. Kupanje novorođenčeta nije potrebno svaki dan, pogotovo ako mu kupanje ne. Preporučena temperatura vode bi trebala biti oko 38°C, vodu ispitajte. Zato je veoma važno da uvek obratite pažnju na ispravnu temperaturu vode za kupanje, koja bi trebalo da iznosi između 35 i 37 stepeni.


Temperatura vode za kupanje
Najbolji način da proverite odgovara li bebi sobna temperatura jeste da. Neke bebe uživaju biti u toploj vodi od samog početka, dok nekima. Dok ne otpadne pupčani patrljak, ne potapamo je u kadicu sa vodom - da se. Dugo kupanje u vodi čija je temperatura ispod 28 stepeni nikako se ne preporučuje zbog toga što deca lakše od odraslih gube telesnu. Pročitaj detaljni vodič i budi spremna za prvo kupanje bebe. Provjerite temperaturu vode rukom kako biste bili sigurni da nije prevruća za. Idealna temperatura vode za organizam tijekom plivanja je 25 - 26 stupnjeva, a u bazenima za djecu i do 28 stupnjeva. Sve ispod 22 stupnja se ne preporučuje.


Kod suhe, perutave i osjetljive kože preporuke su smanjiti broj kupanja na 2-3 tjedno u nešto hladnijoj vodi, temperature 35-36 stupnjeva. Koja je temperatura za kupanje ovisi o covjeku, neki ne zele ni blizu bez 24C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.