petak, 29. prosinca 2017.

Nokturno pjesma tin ujević

Nokturno pjesma tin ujević Duša je strašna u dubini, ona je zublja u dnu noći; plačimo, plačimo u tišini, umrimo, umrimo u samoći. Ujevićev Notturno, objavljen u zbirci Kolajna. Govori o jednoj nemirnoj noći, punoj tjeskobe i emocionalnih previranja lirskog subjekta, spjevana u dva katrena.

Nokturno pjesma tin ujević
Pesma Tina Ujevica u interpretaciji Arsena Dedica. Tin Ujevic je svoj Notturno napisao kao lirsku minijaturu, sto je mnogo sazetiji. Osim onomatopeje u pjesmi se pojavljuje jos figura dikcije, asonanca "Mlacna. Tin Ujević, „Izabrane pjesme", Matica hrvatska, Zagreb, 1996.
Nokturno pjesma tin ujević
Kada pjeva o ljepoti u pjesmi "Notturno" ponadamo se kakvome ushitu.


Imao sam sreću doživjeti ono o čemu ta predivna pjesma govori. Jedne sam noći bio toliko sretan da. Miris ljepote; Mrtva domovina; Mrtvo zvono; Noćni cvrčak; Notturno; Odlazak. Najbolji stihovi, najlepše hrvatske pjesme. Tag Archives: Augustin tin ujević pesme. Forum - Stranica 7 - Književnost, kazalište, umjetnost - TIN UJEVIĆ - Forum - Index. Riječ je o zbirkama koje se od pjesma prethodne faze razlikuju svojim. U posljednjim stihovima pjesme Naše vile Ujević govori:.


Nokturno pjesma tin ujević
Notturno Nocas se moje celo zari, nocas se moje vijedje pote: i moje misli san ozari, umrijet cu nocas od ljepote. Dusa je strasna u dubini, Ona je zublja u dnu. Svakidašnja jadikovka“ jaka je i potresna pjesma, gotovo ispovijed o ljudskoj samoći, otuđenosti i njegovoj potrebi za toplinom, ljubavi. Noćas se moje čelo žari (Notturno). Ja trebam napisati esej o svakoj od ovih pjesama. Notturno- pjesma meditativnog karaktera -tonovi nalaze odgovarajući ambijent u noćnoj tami i miru -kolajna- nešto što u životu možeš osvojiti. Sto pjesama iz sto mojih vrela, iz dubine.


Svoje prve dvije zbirke pjesama Lelek srebra i Kolajna, poznate kao dva.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.