subota, 30. prosinca 2017.

Simboli u graditeljstvu slike

Simboli u graditeljstvu slike Normirani simboli crtanja u graditeljstvu su međunarodno dogovorene grafičke oznake za pojedine dijelove građevine: prozori, vrata, stubište, dimnjak, itd. Uloga poznavanja (čitanja) nacrta za graditelja – izvođača u procesu pripreme za. U građevinarstvu se koriste posebne oznake – simboli koji predstavljaju delove građevine. Izgled i značenje simbola su standardizovani. Tlocrt je jedna od najvažnijih pravokutnih projekcija u graditeljstvu. Svaki kat presjecamo u razini prozora i vrata i crtamo u pogledu odozgo.


Simboli i kotiranje u graditeljstvu.

Simboli u graditeljstvu slike
U ovu svrhu potrebno je izraditi idejni i projektni nacrt. Idejni nacrti (I–nacrti) (Slika 1.). Namjena ove vrste nacrta je da projektant investitoru i nadleznim vlastima. Osnove za izradu i čitanje tehničkih crteža objašnjene su u ovom udžbe- niku. Obrazovna postignuća: promijeniti sliku radne površine; pokrenuti program i zatvoriti. Informacija o mjerama predmeta upisuje se u brojčanom obliku na crtež i. Mjerna crta ili mjernica je crta paralelna s dužinom čiju mjeru pokazuje (slika 1.11).


Najstariji primjeri grafičke komunikacije u tehničkim. Vitruvijev čovjek - implicitni simbol temeljne simetričnosti ljudskog tijela.

Simboli u graditeljstvu slike
Bočno širenje na proizvode u graditeljstvu i prijevozu u vertikalnoj konfiguraciji. U dimenziji simbola, na putu za konačnicu, uravnotežene latice cvjetova. Na prvoj su slici tri labuda , a na svakoj sljedećoj po jedan više, sve do devet. Sve te plohe imaju svoju specificnu primjenu u graditeljstvu. Slike koje su se koristile u ovom radu nacrtane su pomocu programa GeoGebra. FOTO: OŠ Selnica gostovala u Graditeljskoj školi Čakovec.


Selnički dvori" u Graditeljskoj školi. LUČ (Likovno udruženje Čakovec) simbol je svjetlosti čakovečkog likovnog amaterizma.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.