subota, 6. siječnja 2018.

Bobina simptomi

Bobina simptomi Interesuju me koji su najcesci simptomi kvara ili cak crkavanja bobine i kako ustanoviti kvar bobine ? Da li ce se simptom lose bobine pokazati pre na voznji na gas ili na bezin. Prema simptomima trebalo bi biti nešto oko struje, bobina, kabel ili svjećica po meni.

Bobina simptomi
Motor trese, teško pali14 objava20 ožu 2014Gusenje motora20 objava18 sij 2014koji bi bio uzrok trzanja motaora na leru i na cca 2000. Je, te bobine nekako vole otići malo nakon zamijene svječica. Meni se jedna upokojila na nekih 175 tisuća km. PROBLEM KAD AUTO NE PRIMA DOBRO GAS, TROKIRA PRI UBRZAVANJU.


Bobina simptomi
Problem sa BMW 5 e39 ler gas20 kol 2011Clio 1. Evo konacna je dijagnoza na servisu da je otisla bobina i da treba. Posto sam ja ovih dana imao radova oko BOBINE palo mi na pamet da. Spremljeno u privremenu memorijuSlično9. Svi ovi simptomi ukazuju na potencijalni kvar bobine , a resavaju se. Jel se to meni čini ili je riknula bobina? Plinadzija nezna sta je odem kod mehanicara promenimo bobinu,protokomer kad auto i dalje ima sve simptome kao pre menjanja. Nakon koliko kilometara se u prosjeku mijenja bobina na 1. Promjenili su ih i auto dan danas radi kako treba :).
Bobina simptomi
Kakvi su uopce simptomi, auto ne ide uopce ili trza, slabo ide?


Međutim kad se vratio na svoje mesto opet isti simptomi. Kolika bi trebala da bude duzina varnice od bobine ka masi kada se rucno prekida platina? Kvar na komutatoru i na bobini daju isti simptom. Da li do bobine dolazi struja od 12V, (na klemu ”+15”), proverava se tako što se pri datom kontaktu – kljucem, kada svetli signalna lampica akumulatora i pritiska. Iste simptome sam imao kad sam zadnja dva puta menjao komutator, poslednji put pre 3 godine i par meseci, kad sam promenio i bobinu zajedno sa. Posle nekih 6 meseci "crkne" bobina i zamenimo je polovnom ispravnom, auto radi ok.


Drugi put su simptomi bili isti, pa je samo zamenjena.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.