utorak, 30. siječnja 2018.

Izumitelj telefona

Izumitelj telefona Izumitelj telefona Važno je zapamtiti da ne postoji nešto poput "jedinstvenog izumitelja telefona". Danes se zelo hitro širi mobilna telefonija, ki omogoča uporabo telefona. Priča o pronalasku telefona je vrlo dramatična, te nije ni čudo što je o tomu snimljen i film!

Izumitelj telefona
Izumitelj telefona
Ali, prije svega, pokušajmo shvatiti načelo na kojem radi telefon. Premda je Bell rođen u Škotskoj, svojataju ga i Britanci i. Je li izumitelj telefona bio Škot, Britanac, Kanađanin ili Amerikanac?
Izumitelj telefona
Izumitelj telefona
Supružnici Cooper izumili su i Jitterburg, jednostavni telefon namijenjen starijim. Izumitelj Martin Cooper: Prvi mobitel bio je težak kao cigla. Ovaj izum nam pomaže da komuniciramo po cijelom svijetu, a nemoramo putovati do određene države!


Izumio ga je dok je tijekom eksperimenta na telegrafskim. Ukoliko niste do sada znali, njegov izumitelj je Martina Cooper. Bez njegova izuma ne bismo mogli uživati u raskoši bežičnih telefonskih poziva. Konvencija mladih koja će okupiti neke od najtalentiranijih srednjoškolaca i studenata. Povjesne i znanstvene knjige pune su imena poznatih izumitelja.

Izumitelj telefona
Izumitelj telefona
Aleksandar Grejam Bel – izumitelj telefona ? Pravi izumitelj telefona, Antonio MeucciFoto: Wikipedia.


Debata o tome ko je izumitelj telefona traje li traje, ali to je za nas i Martina Coopera, naravno, pre (daleka) prošlost. Najvažniji izum u povijesti prijevoza bio je kotač. Bežični telefon prvi izumio Terry Pool 1965g. Alexandar Graham Bell izumio je prvi telefon. Koji je najneobičniji izum sir Isaaca Newtona? Hubbard, njegov financijski mecena, ponudili su Telegraph Company-u, prethodniku Western Uniona novi.


Izum električnega telegrafa je tlakoval pot bliskovitemu razvoju. Naslednji v vrsti za telefonske zasluge je italijanski izumitelj Antonio Meucci, ki se je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.