srijeda, 24. siječnja 2018.

Led dioda napon

Led dioda napon Led dioda napon V u računalu, 12V u autu, te kako proračunati odgovaraući. LED diode se napajaju strujom to je prvo. Ako LE dioda ogranicava struju napajanja ili smanjuje napon.

Led dioda napon
Spremljeno u privremenu memorijuSlično19. LED rasvjeta je trenutno jedan od najpreciznijih načina za postizanje tog. Dakle diode koje koristiš postižu deklariranu snagu ako pri naponu od 3V kroz njih teče struja od.
Led dioda napon
Kod pn dioda (spojnih) u ovisnosti o narinutom naponu, teče struja.
Led dioda napon
Kada spajamo diodu, moramo znati na koji napon je želimo spojiti?


Formula ti vrijedi za sve napone, pa si lako zračunaš koji otpornik ti treba za koji napon. E sad, što ako želimo spojiti više LED-ica? LE diode i vrednost intenziteta struje kroz LED. Sa korišćenjem kalkulatora za proračun vrednosti otpornika za LED možete. Napon kondenzatora treba biti otprilike 2x veći od napona napajanja. Dioda D1 štiti LED od previsokog napona suprotnog polariteta.


Led dioda napon
Izračunavanje vrednosti otpornika za LE diodu olakšaće vam.
Led dioda napon
Mislio sam da napravim neku semu sa led diodama tj da prikacim 9 led dioda na napon od 12V. Nisam znao gde da postavim par pitanja pa. Izraditi uređaj „trčeće svjetlo“ sa svjetlećim diodama (LED). LED kada je spojena na napon od 9V preko otpornika od 470Ω. Svima nama dobro su poznate LE ili svijetljeće diode. Pošto napon u većine tipova na LED-ici iznosi oko 1. V a struja svijetljenja od 10mA do 15mA iz tablice.


Ako u projektu piše da je pad napona na nekoj diodi npr. Kod led dioda koje su prozirne obicno je duza nozica plus, a kraca minus. Upozorenje: Izlazni napon će biti manji i kod nazivne struje! Skraćenica LED znači Light Emitting Diode (dioda koja emitira svjetlost). Za pravilno napajanje diode koristi se elektronska strujna regulacija napona napajanja (Driver). Ugradnju dioda vršite na sopstvenu odgovornost.


LED-ice se često projektiraju za napon od 85 – 265V kako bi bez.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.