srijeda, 31. siječnja 2018.

Pritisak vode u plinskom bojleru

Pritisak vode u plinskom bojleru U uputama piše da tlak mora biti izumeđu 1 i 2 bara i da ako je niži. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoKakva se periodika servisiranja plinskog bojlera preporuča? Nakon odzračivanja obratite pozornost na tlak u sustavu grijanja.

Pritisak vode u plinskom bojleru
Ako je tlak prenizak, potrebna je dopuna sa vodom. Normalna stvar, kada si ispustio zrak iz sistema, smanjio si pritisak. Potrazi dole ne bojleru ventil i pusti vodu u sustav na 1. Tlak u sistemu centralnog grijanja sa 2 bara padne na 0 bara u toku 24 sata.
Pritisak vode u plinskom bojleru
Privremeno rje¹avam na naèin da nadopunim vodu u sistem. Plinski bojler je marke Vaillant star godinu i pol.


Ovaj uređaj je obvezan za svaki bojler i ugrađuje se na ulaz hladne vode u bojler. Ili probaj zatovriti dovod hladne (sanitarne) vode u bojler i malo pusti. Kada je voda hladna tlak u sistemu bi trebao biti od 1,0 do 1,2 bara. Cak sam zavrtao ventile na bojleru ali isto se desava. Sigurnosni ventil je na 2 bara, vodu dosipam na 1,2 bara. Radi se o Vaillant plinskom bojleru.


Najbolje grejanje u Srbiji "Super Hit kotao".

Pritisak vode u plinskom bojleru
Zašto je pritisak vode nije dovoljno jak? Funkcija mu je da ispusti višak pritiska, tj. Kako hladna voda ulazi u kazan bojlera, pri dnu, ona potiskuje vruću vodu sa vrha. Kada zavrnemo slavinu, praktično odvojimo vodu u bojleru od pritiska vode. Povremeno provjerite tlak vode u sistemu grijanja. Zatvorite plinski ventil i ventil za vodu (sanitarnu). Voda u bojleru nije se ni počela zagrejavati kad počne sigunosni.


Ukoliko je u dovodu hladne vode pritisak veći od 4 bara, može doći do. Ovim se načinom izbjegava stalno paljenje bojlera i time se postiže bolji komfor. Otvorite plinsku slavinu okrečući ručicu koja je smještena. Potrebno je jednom godisnje odrżavanje plinskog aparata. Mjerni nastavci za prikljucni dinamicki tlak. Provjerite da maksimalni tlak dovoda vode ne.


Bojler je predviđen za rad tipa B s uzimanjem zraka iz.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.