utorak, 9. siječnja 2018.

Uvećanica od knjiga

Uvećanica od knjiga Imenice koje označavaju nešto uvećano su uvećanice. Nastavci za uvećanice: - etina, - urina. U kvizu koji je pred tobom provjeri svoje znanje iz hrvatskog jezika.

Uvećanica od knjiga
U zadacima ćeš odrediti koje od ponuđenih riječi su pravilno. Podforumi: Mali literarni kutić, Klub knjige. Iole i ine jezične misterije - Stranica 1013 stu 2013Nije mi jasno.


II - Stranica 23414 ožu 2011Jezični savjetnik (nastavak) - Stranica 29222 stu 2010koja je uvecanica od slon?

Uvećanica od knjiga
Spremljeno u privremenu memorijuSličnodeminutiv ili umanjenica, jedna od značenjskih skupina riječi. Deminutivom se po tvorbi izriče da je što maleno, manje od uobičajenoga, npr. Umanjenice, uvećanice i kako se s njima borimo. Napiši uvećanice i umanjenice zadanih imenica. STVARNE ILI KONKRETNE – za opipljiva bića i predmete (knjiga, računalo, stol) ili bića i predmete koji. AUGMENTATIVI ILI UVEĆANICE (ptičurina, knjižurina). U nominativu i vokativu množine imenica muškoga roda: vojnik – vojnici, biljeg – biljezi, grijeh – grijesi.


Nedavno sam imala jednu malu jezičnu raspravu. Moj sugovornik nije se složio s ponuđenim odgovorom knjižica.

Uvećanica od knjiga
Odaberi jednu umanjenicu i jednu uvećanicu. Ušao je u KNJIŽNICU, izvadio iz džepa ceduljicu s popisom knjiga, koji je na početku školske. Ova je knjiga nastala kao posljedak rada na projektu. Pravopis i gramatika, pregled postova u temi, registrirajte se i prijavite za automatsko praćenje promjena u temi - Stranica: 100. Mirom Menac-Mihalić u knjizi Frazeologija.


Marko je rekao: „Donesi mi tu knjigu. Minestrone je zapravo izvedenica bistre lagane juhice, točnije njena uvećanica. Od nje se čovjek, zlu netrebalo, može i u nedostatku glavnoga. Propitujem decu dok ne zavole svaku glagolsku osnovu i. Odgovaram kako stignem - ali uglavnom odgovaram!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.