ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Porez na nasljedstvo 2017

Porez na nasljedstvo 2017 Porez na promet nekretnina spušta se na 4 posto, jednako kao i porez na nasljedstvo već od siječnja 2017. Novi zakon o porezu na promet nekretnina, koji zadržava isti naziv kao i trenutno. Ako se nasljednik tijekom ostavinske rasprave odrekne nasljedstva ili ga.

Porez na nasljedstvo 2017
Najznačajnije predložene promjene od 1. Da li će se plaćati porez na nasljedstvo od 4 % po novome i za nasljednike u prvom redu, supružnici, djeca, potomci itd. Zakon o porezu na promet nekretnina - Zakon. Zakon-o-porezu-na-promet-nekretninaSpremljeno u privremenu memorijuSlično1.
Porez na nasljedstvo 2017
Zakonu na odricanje, odnosno ustupanje nasljedstva. Dugo najavljivani porez na nekretnine uvest će se 2018.


Vladi predviđa uvođenje poreza na nekretnine, ali ne 2017. Kako sam jako vrijedan (a i dobio nasljedstvo) uspio sam skupiti 6 nekretnina. Zdravko Marić: Porezna reforma uz moguće sitnije dorade treba ostati kakva jest. Ukinulo bi se oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina bez. Na naslijeđeni ili darovani novac i vrijednosnice plaćate pet posto poreza ako ih niste dobili od članova najuže obitelji. Trenutni porezni sustav karakterističan je po svojoj nestabilnosti i nesigurnosti. TOPICS:euIzmjene zakona o doprinosimaporezna reformatrošarine.

Porez na nasljedstvo 2017
Isto sniženje stope predviđa se i za nasljedstvo i darove.


Porez na nasljedstva i darove smanjuje se sa 5 na 4%, ali se povećava krug. Novim Zakonom o lokalnim porezima u 2017. Ova publikacija služi kao vodič kroz porezni sustav RH. Republici Hrvatskoj obračunat i plaćen posebni porez. Evo što ćete plaćati više, a što manje u 2017. Na darove i nasljedstvo umjesto pet plaćat će se četiri posto poreza.


Istodobno će se smanjiti i porez na nasljedstvo s 5 na 4 %. Za stan od 50-ak kvadrata njihova će porezna obaveza biti 5 do 6 tisuća kuna.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.