nedjelja, 11. veljače 2018.

Shema spajanja kondenzatora na elektromotor

Shema spajanja kondenzatora na elektromotor Kako prespojiti trofazni motor na monofaznu struju. Da se jednofazni motor pokrene potreban mu je kondenzator spojen u seriju s pomoćnim namotom koji. Shema spoja sa sklopkom za promjenu smjera vrtnje.

Shema spajanja kondenzatora na elektromotor
Treba mi shema spajanja kondenzatora na trofazni motor koji bi treba radit monfazno. Može li motor raditi u trokutu ili samo u zvijezdi? Elektromotori - Stranica 923 lip 2010Elektromotor - problem spajanja15 velj 2010MONOFAZNI EL. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoJednofazni asinkroni motor je konstrukcijski i fizikalno vrlo sličan kaveznom.
Shema spajanja kondenzatora na elektromotor
Sheme spajanja motora sa standardnim priključištem prema Katalogu.


Najprije ću opisati način spajanja žica ukoliko nema oznaka na motoru. Ova shema je primjenljiva ako motor ima 1 kondenzator za oba. Imam sliku spajanja na motoru i shemu koju imam uz njega. Fazu ces povezati na U1, nulu na W1, kondenzator ces povezati, jedan kraj na V1 a drugi kraj ili na U1 ili. Zelim da mi neko pojasni "vezu" kondenzator- motor. Raznim kombinacijama spajanja, dobijaš od jedne faze na ulazu (jednofazni motor).


Prema toj shemi motor je trenutno skopcan na zvijezda rezim rada. Kondenzator je stalno spojen tako da nesmije da bude startni kondenzator !

Shema spajanja kondenzatora na elektromotor
Ako bi mi netko mogao pomoći sa shemom spajanja, koje žice idu na utikač, koje na kondenzator? Re: Elektromotor od stare perilice rublja. Odredio sam koja je glavna, a koja pom. Ili da pojednostavimo stvari, imate li vi nekakvu svoju shemu kojom. Imam jedan univerzalni monofazni elektromotor sa cetkicama iz ves masine, znaci radi i na.


Pokretanje motora direktnim spajanjem na električnu mrežu. Ovaj se kavezni motor obično koristi za pogon strojeva za pranje rublja. Promjena smjera vrtnje motora postiže se električkim putem tako da se kondenzator.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.