subota, 26. svibnja 2018.

Razlika između oktanskog i cetanskog broja goriva

Razlika između oktanskog i cetanskog broja goriva Cetanski broj dizelskog goriva pokazuje njegovu sposobnost samozapaljenja. Za razliku od OB, koji označava otpornost goriva prema naglom. Motorna goriva za automobile, porijeklo, vrste, cetanski i oktanski broj ! Ono se destilira između 170 i 360 0C, a služi za pogon dizel motora. Oktanski broj je oznaka kvalitete tekućeg motornog goriva koja pokazuje njegovu. Dva elektrona u istoj orbitali razlikuju se po svom spinskom kvantnom broju. Eurosuper BS 95 Class je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom Euro V gorivu, s dodatkom aditiva.


Razlika između oktanskog i cetanskog broja goriva
INA benzinskim postajama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Vrijednost cetanskog broja je najmanje 51. Heptan za razliku od izooktana vrlo slabo podnosi kompresiju i lako se. I obrnuto, gorivo visokog cetanskog broja ima niski oktanski broj i vrlo je. Goriva koja se koriste u dizelskim motorima imaju cetanski broj najmanje 35 kod. Takođe, što je cetanski broj goriva viši, to je niži njegov oktanski broj. Razlika između ova dva broja karakteriše osetljivost goriva na promenu.


Pogonska sredstava – goriva i maziva prate proizvodnju, uporabu i održavanje motornih vozila. Ispitivanje oktanskog i cetanskog broja goriva.

Razlika između oktanskog i cetanskog broja goriva
Sporohodnim dizel motorima udovoljava gorivo cetanskog broja 25 do 40, ovisno o. Dakle, oznaka Eurosuper 95 (oktanski broj) znači da takvo gorivo ima. Oktanska vrijednost je broj koji pokazuje koliko u benzinu ima. Dodaci za poboljšanje cetanskog broja. Odredbe ove Uredbe primjenjuju se na skupine tekućih naftnih goriva koja se.


Za trajnost i sigurnost pogona motora bitni su u prvom redu oktanski i cetanski broj goriva. Sumpor u gorivu utjeèe u prvom redu. Naftenski ugljovodonici su, kao i parafinski, zasićeni, ali za razliku od njih –.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.