subota, 7. srpnja 2018.

Izračun pada napona

Izračun pada napona U žuta polja unesite vrijednosti, a u plavim. Vratimo se na gornji izraz za izračun napona UV i pogledajmo dva slučaja:. Vratimo se na gornji izraz za izračun napona Uv i pogledajmo dva slučaja 1.

Izračun pada napona
Pad napona na vodu možemo izraziti u postotku napona U (na početku voda). Pad napona, proračun Kada postavljate napajanje uređaja kroz kabal veće dužine, ako se radi o niskom naponu neophodno je da predvidite i. Izračunavanje jačine struje potrošača je prikazano ranije. Pri pokretanju pogona na motoru nastaje ukupni pad napona, odnosno napon.
Izračun pada napona
U njemu se mogu proracunati jednovremena i prividna snaga, nominalna struja, pad napona kao i preporuka za odabir kabla i struje prekidaca koji treba da štiti.


Govori o odnosu jakosti električne struje, napona i otpora u strujnom krugu. Pokriješ li bilo koju varijablu, ostatak prikazuje formulu za njen izračun. Pokusima se može pokazati, da je pad napona na bilo kom odsječku - dijelu otporne žice. Ukoliko nam je zadan maksimalni pad napona u nekoj mreži, minimalna. Program obavlja softverski sve spomenute proračune osim izračuna vršnog. Dimenzioniranje vodiča glede dopuštenog pada napona svodi se na. Imam pitanje oko proračuna pada napona i izboru presjeka kabela pošto se radi o DC napajanju 12V.


Radi se o 20 štednih žarulja snage.

Izračun pada napona
Ako uzmes 3x4mm2, samo na tom kablu ces imati pad napona od 3,756%. Na ovo treba dodati i pad napona DO izvora. Za odabrane presjeke vodiča izvoda i odvojaka izvršiti proračun padova napona u mreži. Ako je izračunati pad napona u mreži veći od 6%. Ono što nam je interesantno jest da odaberemo presjek vodiča takav da nam pad napona bude što manji. Da li neko zna kako se racuna pad napona kod jednosmerne a kako kod naizmenicne struje?


Znaci, imam potrosac koji trebam da montiram.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.