petak, 3. kolovoza 2018.

Rog tvornica bicikla

Rog tvornica bicikla Privatni vlasnik otkupio je brend od nekada poznate ljubljanske tvornice bicikala Rog koja je 2009. Kaj se dogodilo sa tvornicom bicikla Rog? Tvornica bicikla Rog iz Ljubljane je bila najveća tvornica bicikla u bivšoj Jugi, a tadašnja tehnologija.

Rog tvornica bicikla
Bicikli rog prodaja u oglasima sa slikama i cijenama. Vrlo rijedak cross pony bicikl Ljubljanske tvornice bicikla Rog. Privatni je vlasnik brend otkupio od nekad poznate ljubljanske tvornice bicikala Rog koja je 2009. No, vratimo se Rog Pony sklopivom biciklu.


Rog tvornica bicikla
Do kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća tvornica bicikala Rog proizvodila je 300 do 350. Gorenje u projekt obnove sjaja starom brendu slovenskih bicikala koji su bili. Naime, privatni vlasnik je brend otkupio od nekad poznate ljubljanske tvornice bicikla Rog koja je 2009. Rog (tvornica bicikla) je tvornica bicikla u Ljubljani, Slovenija (kod Trubarjeve ceste). U kolokvijalnom govoru izraz da "netko ima rogove" znači da mu životni. Web stranica trgovine bicikala marki Fuji, Trek, Gary Fisher, Mirraco, opreme, rezervnih dijelova te ostale opreme vezane za biciklizam.


Rog postaje ono s čime ga i danas ponajprije povezujemo – tvornica bicikla. Biciklima je, između ostalog i legendarnim Ponijem, opskrbljivao. Rog Ljubljana je bila najveća tvornica bicikla u bivšoj Yugi, a tadašnja tehnologija koristila je tvrdo lemljenje čeličnih cijevi.

Rog tvornica bicikla
GS Tvornica mašina Travnik proizvodi električna bicikla. Vraća se slavni Pony: Modernu verziju bicikla radit će Gorenje. Legendarni Rogovi pony bicikli se vraćaju u proizvodnju: Gorenje otkupljuje.


Još vise uspomena imam jer je moj tata radio u Unis Rog tvornica bicikla na Ilidži. Industrijski objekt je djelovao i u razdoblju 2. Izvadak iz leksikona YU-mitologije posvećen tvornici bicikala "Rog" iz.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.