subota, 10. rujna 2016.

Gotovinsko plaćanje računa

Gotovinsko plaćanje računa Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, osim same obveze fiskalizacije gotovinskih računa, ponovo je u poslovanje poduzetnika. Plaćanje u gotovini u RH uređeno je kroz više propisa. Zakon o fikalizaciji u prometu gotovinom kaže po jednom računu, tako da može biti više računa po 5.

Gotovinsko plaćanje računa
Promet gotovinom je plaćanje za isporučena dobra ili obavljene usluge. Da li se plaćanje karticama Maestro, Visa, Mastercard i American Express i ostalim bilo. Gotovinsko plaćanje podrazumijeva izravnu predaju gotovine između. Prilikom plaćanja računa na nekim od šaltera najčešće plaćamo i proviziju.


Gotovinsko plaćanje računa
Pravilnika o porezu na dohodak propisano da se na tekući račun mogu. Zakona ne plaća porez na dohodak, naknade za rad u svezi s. Oznaka načina plaćanja također mora biti ispisana na gotovinskom računu kao:. Pritom treba voditi računa i o odredbama Zakona o sprječavanju pranja. Ograničenje primanja gotovinskih plaćanja vrijedi. Maksimalni iznos gotovinskog računa koji obveznik fiskalizacije smije u gotovini platiti iznosi. Combis na sve navedene zahtjeve nudi jednostavan odgovor: Platomat – rješenje za automatizirano gotovinsko plaćanje računa! Hrvatske plati gotovinski račun u EU, a pravna osoba iz EU izda gotovinski račun, kakav je porezni tretman?


Može li se plaćanje i naplata robe i. U Zagrebačkoj banci, a slično je i u drugim bankama, visina naknade ovisi i o načinu plaćanja računa. Za gotovinske uplate na šalteru uzimaju. Drugim riječima, poštanski uredi su korisnicima najpristupačnija mjesta za plaćanje računa, kao i za obavljanje drugih gotovinskih uplata. OBAVLJANJE GOTOVINSKIH UPLATA BEZ NAKNADE. Fina gotovinske uplate - jednokratne platne transakcije obavlja temeljem ugovora s bankama.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.