srijeda, 7. rujna 2016.

Judo bacanja za žuti pojas

Judo bacanja za žuti pojas PROGRAM ZA POLAGANJE UČENIČKIH POJASA. PRAVILNIK ZA STJECANJE KYU I DAN POJASA. Pravilnik Hrvatskog judo saveza za Kyu pojaseve i vrijeme napredovanja:.

Judo bacanja za žuti pojas
JUDO BACANJA PRI POLAGANJU ZA POJASEVE U JUDU. TO MORAMO ZNATI ZA POLAGANJE POJASA? Koje godine je judo postao olimpijski sport? Kako dijelimo tehnike bacanja NAGE WAZU?
Judo bacanja za žuti pojas
NAPOMENA: Članovi koji polažu za pojaseve nižeg ranga – bijelo žuti, žuti i. Akademski Judo Klub Mladost iz Zagreba osnovan je 1951.


Službena video prezentacija Hrvatskog judo saveza za učeničke (Kyu). Tradicionalne tehnike bacanja (Vidi obaveštenje na dnu... ŽUTI POJAS (Dai-ikkyo). Osobe koje treniraju judo (judoke) su rangirani prema znanju i vještini koju. Bijeli pojas za početnike u judu, jiu jitsu, karateu i taekwondou. KYU – hachi kyu (bijelo-žuti pojas). Strunjače debljine 12,15 i 20 cm, različitih dimenzija s namjenom uvježbavanja padova i bacanja. Judo klub Dubrovnik organizirao je polaganje za pojaseve 07.

Judo bacanja za žuti pojas
Bijelo žuti pojas položili su; Marin Brangjolica,Marin Grilec,Luka Čurlin.


Kata sadrži tehnike bacanja i samoobrane no kada je prvi puta vidite izgleda. Kata je danas gotovo zaboravljena a jedini zapis je u filmu CANON OF JUDO i istoimenoj knjizi. Dan, označen crvenom bojom pojasa, ponekad se majstori tog ranga odlučuju za bijeli pojas, čime naglašavaju životni ciklus. Evropski judo savez, Svijetski judo savez, Hrvatski olimpijski odbor. Judo je borilački sport koji se sastoji od tehnika bacanja i tehnika u parteru. Učenički pojasevi su žuti, narandžasti, zeleni, plavi i braon. Bacanjem protivnika na Ippon, bacanjem protivnika na dva Waza arija.


Prvi pojas koju judoka nosi je bijele boje, a najviši pojas crvene boje. Uspešno obavio polaganje za žuti pojas iz Judo-a. Ovaj bedž je za one koji su pokazali dobro znanje padova, tehnika bacanja i tehnika.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.