ponedjeljak, 17. listopada 2016.

Prženi šećer i kadulja

Prženi šećer i kadulja Sirup protiv kašlja od lovora i kadulje. Potrebno vam je: - 10 velikih listova lovora - 5-6 listova kadulje - 200 g šećera - 2 dl vode. LOVOR, KADULJA, SMEĐI ŠEĆER, VODA i malo vremena za SIRUP protiv kašlja.

Prženi šećer i kadulja
Mnogi su probali još u svom djetinjstvu i čuvaju ovaj recept u svojim. Sad ću si nešto smućkat kad me prehlada opet primi :D Moja mama obično dedi napravi špinani šećer protiv kašlja, samo bez kadulje i lovora. Kadulja se ubraja među najljekovitije biljke našeg planeta. Kašalj je grčevita kontrakcija mišića, kojom se organizam oslobađa od sluzi nagomilane u bronhijama i koja može biti infektivna.


Prženi šećer i kadulja
Sam karamelizirani šećer može dobro djelovati, osobito na kašalj jer potiče iskašljavanje te se preporučuje ne. Prokuhajte šećer i vodu, po mogućnosti – izvorsku. U posudu stavite šećer i zagrijavajte ga na laganoj vatri dok se. Poznati bakini bomboni od prženog šećera mogu znatno smanjiti kašalj, pogotovo ako se kombiniraju s čajem od kadulje koja ima snažna. Pomoć - pitanja za iskusne roditelje djece sklone. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoI još nešto: špinani šećer je vrlo ukusan napitak i za zdrave ljude a umjesto s. Mi to zovemo peceni secer odkad znam za sebe :). Nisam mislila ovo postaviti kao recept.


Secer staviti u serpu i prziti na tihoj vatri dok se sav neistopi i dobije lepu zuckastu.

Prženi šećer i kadulja
Inače,pravim prženi šećer sa vodom, kaduljom i lovorom. U 2 dcl vode kuhat 7 listića lovora, 2 busenčića kadulje, 2 grančice ružmarina. U nastavku recept za sirup od lovorovog lista kadulje protiv kašlja i. Lovor mu daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu doda svoju posebnost kiselosti a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz. Kadulja prirodno antiseptičko sredstvo pogodna za ispiranje grla,grkljanje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.