četvrtak, 3. studenoga 2016.

Curenje ulja iz turbine

Curenje ulja iz turbine Kapanje ili curenje ulja, koje u većini slučajeva ostavlja crni, masni trag iza. Crijeva koja dovode i odvode ulje sa tijelom turbine su obično. Kvarovi turbina - Servis Turbo Punjača.

Curenje ulja iz turbine
Ako Vaše auto izbacuje plavi dim na auspuh to je čisti dokaz da dolazi do sagorijevanja motornog ulja. Plavi dim svrstava se u teže kategorije popravke i u. Kako broj obrtaja turbine raste i ide cak do 250. Od prije par mjeseci mi je počelo curiti ulje.


Curenje ulja iz turbine
HDi - turbina19 velj 2016Turbina ili? Spremljeno u privremenu memorijuSlično8. Jedan od češćih kvarova koji se javljaju na automobilima, tj. Ponekad je to samo u obliku zamašćivanja. Tragovi ulja na spojevima creva od interkulera, turbine. Pojavilo mi se ulje na spoju Intercoolera i crijeva koje ulazi u njega. Curenje ulja na turbinskoj strani se najlakše moze prepoznati po plavom.


Dakle na čipovanoj 147 je urađena reparacija (ili remont) turbine za 180€. JTD, riješeno curenje ulja20 objava19 tra 2011Više rezultata za alfisti.

Curenje ulja iz turbine
Turbina mi je curila pa sam to predihtao i sad ne curi,ali ulje preko iberlaufa. Sto se tice curenja ulja to mozes sam odraditi,zamjenom gumice. Da bi sprečili curenje ulja, njima je potreban pozitivan vazdušni pritisak na kompresorskoj a takođe i na turbinskoj strani turbo kompresora. Kao krajnji rezultat imamo potrošnju ulja, motor nema snagu i pojavljuje se crni ili beli. Oštećenje rotora turbine dovodi do debalansa rotora turbokompresora. Gledajući sa ”Tople” strane turbine).


Višak ulja ili šteta na kolu izduvnih gasova. Remont turbina u Bosni i Hercegovini, vaša iskustva i koji servis.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.