utorak, 15. studenoga 2016.

Zenidba rodbine

Zenidba rodbine Problemi zbog stupanja u brak sa osobom iz dalje rodbine – N-UM. Ovako zanima me ovako do kojeg stepena u Islamu je zabranjeno se uzimati u brak tj. To znači da u ravnoj lozi nije moguća ženidba između oca i kćeri, majke i.

Zenidba rodbine
Nekada su brakovi među rodbinom doista bili češći, pogotovo na. Htio bih pitati kakav je stav islama u vezi sa stupanjem u brak sa rodbinom daljom od prvog koljena (kako se to kod nas u Bosni kaže). Selam alejkum , postovani profesor Shejh Eidi. Ovog puta pitam u vezi sa sure Ahzab ajet 50.
Zenidba rodbine
Prvo si tvrdio da je brak izmedju rodbine zabranjen, da bi nakon. Brak sa rodbinom iz petog koljena - Islamska zajednica u Bosni i. Bolje je izbjegavati ženidbu i udaju među rodbinom makar se radilo i o petom koljenu.


Nije u svakoj kombinaciji dozvoljena ženidba sa. Iz prethodnog vidimo da se Vi po islamu ne smatrate bližom rodbinom i da nema smetnje da stupite u bračnu vezu, s tim da vas savjetujemo da. Tako on na jednom mjestu kaže: „Ženite se što dalje (od rodbine), potomci će vam biti zdravi! Taj princip miješanja „krvi“ danas je naučno. Ovako, recimo da ima jedna djevojka, a nama su djedovi bratići. U kojem smo mi koljenu i mogu li je ženiti?

Zenidba rodbine
Neka se nitko od vas ne približuje svojoj krvnoj rodbini da otkriva njezinu golotinju. Niste bliski rod,ali svejedno ipak ste neka rodbina.


Neko ko nije bio u toj situaciji ne moze daa ti daje savete,tako da ti moras sama da odlucis. Miroslave, Hteo bih da vas pitam kako se računaju kolena po pravoslavlju, i da li su kolena i stepeni srodstva sinonimi? Sakramentalni znak koji kršćanska ženidba predstavlja je sličan savezu ljubavi. Tazbina – je veza koja postoji između žene i muževljeve rodbine, odnosno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.