subota, 7. siječnja 2017.

Operativni leasing pdv

Operativni leasing pdv POREZNI ASPEKT LEASINGA (NAJMA) VOZILA U SUSTAVU PDV-a. Operativni leasing utvrđen je kao leasing koji nije financijski i ima obilježje najma. Porezni tretman (obračun PDV-a) ugovora o operativnom leasingu kada je isti kod davatelja leasinga klasificiran kao financijski leasing sukladno.

Operativni leasing pdv
Nakon ukidanja mogućnosti umanjivanja porezne obveze za PDV po. Hypo Alpe-Adria-Leasing i operativni i financijski leasing odobrava na. Odgovor: Kod osobnog automobila koji je nabavljen na operativni leasing po ulaznom računu za ratu leasinga PDV se NE može odbiti u. Nacrta Izmjene Zakona o PDV-u, porezni obveznik ne može odbiti pretporez za.
Operativni leasing pdv
Primjer–društva „Cinotti savjetovanje“ – operativni leasing. Razlikuju se dva osnovna tipa leasinga - financijski i operativni.


Vrijednost predmeta leasinga obračunva se u neto iznosu bez PDV-a koji se plaća u jednakim. Postavljen je upit o poreznom tretmanu poslova financijskog leasinga i aktivnih zajmova kod leasing društava u skladu s odredbama. Recimo da ste na leasing uzeli dostavno vozilo u vrijednosti 122. PDV-a nastaju kada su dobra isporučena ili usluge. PDV na vozilo nije plaćen, već se plaća PDV na ratu kroz razdoblje otplate. Akontacija (učešće) predstavlja sastavni dio kalkulacije leasing anuiteta i NE vraća se. Upravo je PDV na kamatu dosad bio razlog zašto se leasing fizičkim.


Operativni leasing pdv
Kamatne stope; Leasing terminologija. Kakvo je pravo na povrat PDV-a koji je u financijskom leasingu iskazan na računu. Financijski leasing namijenjen je onima koji po isteku leasinga žele steći vlasništvo. PDV-a, (ovisno o djelatnosti primatelja leasinga i objektu leasinga). Tome je tako jer troškovi operativnog leasinga se.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.