ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Mitigacija značenje

Mitigacija značenje Rječnik stranih riječi i izraza, značenje riječi. U nasem rjecniku se koriste mnoge rijeci cije znacenje bas i nije svakom jasno, osim toga, u razlicitim krajevima, jednake rijeci ne moraju. Osim toga, u opis se mogu uključiti homonimi, sinonimi, antonimi i drugi tipovi leksičkih odnosa koji preciziraju značenje i funkciju neke riječi. Rizik(11) ima multidisciplinarno značenje, opšteg je značaja, i može se odnositi na bića, stvari, brojeve. Mitigacija – ublažavanje rizika. Faktori koji najčešće dovode do povećane povredljivosti zajednice u. Značenje grupne pripadnosti je veliko. GOO Prirucnik Za Nastavnike_SCREEN - Download as PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online.


Imaju isto značenje, tako da se Evropski izveštaj lako koristi i u slučaju kada su. Komunikacija o riziku – Proces razmene informacija i mišljenja o riziku između procenjivača. Kraljevine Bosne preveden na strane jezike ima puno značenje i smisao kao i na. Uvod; Definicija, specifičnost i podjela investicionih projekata, značenje pojedinih izraza; Učesnici u realizaciji. Dok mitigacija planira kako da smanji sadašnje i buduće efekte staklene. Oni mogu imati ekološko, rekreaciono ili zdravstveno značenje, ali su često bez. Ublažavanje" (mitigacija), jednom od četiri plenarne.


Posebno je istakao značenje primjene novih tehnologija. Znači, regulisanje (mitigacija) rizika je proces izbora i implementiranja mera za. Rambursirati ima francusko, odnosno englesko značenje naplatiti. Znaš da samo značenje Mesija je i Izbavitelj, uništenje dolazi. Informacijama dajemo poslovno značenje. S druge strane, mitigacija je uzela više sredstava i dobiva dva puta više sredstava iz privatnog.


Key words: klimatske promjene, tlo, staklenički gasovi, adaptacija, mitigacija.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.