ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

Kratki spoj u utičnici

Kratki spoj u utičnici Kad električna struja krene pogrešnim smjerom, dolazi do kratkog spoja. Možete čuti kad osigurač pregori — na primjer, u utikaču kad ga stavite u utičnicu. Ako si uspio napraviti kratki spoj, znači da su žice u redu.

Kratki spoj u utičnici
Vjerovatno ti je krepala sama utičnica, odnosno izlizali su se i raširili kontakti na njoj. Kratki spoj u napajanju - PC Ekspert Forumforum. Produžni kabel18 objava11 ruj 2014Struja u kući30 objava3 pro 2013Više rezultata za forum.
Kratki spoj u utičnici
Kao primjer pokušali smo testirati da li ima napona u utičnici.


Spremljeno u privremenu memorijuSlično25. U slučaju kratkog spoja, žice bi počele iskriti i usijale bi se te bi zapalile pola. Bori, tad je jos bio u Stepi, on doveo nekog. Donosimo vam listu loših navika koje mogu izazvati požar u kući. Ako nekoliko velikih aparata uključujete u struju preko jednog kabela, riskirate kratki spoj. Kratak spoj je najčešći uzrok požara kada su u pitanju elektroinstalacije – PRIMARNI.


Uzrok velikog broja požara u stambenim, poslovnim i javnim objektima su kvarovi. Zapravo, veoma je teško direktnim kratkim spojem izazvati požar u dobro.

Kratki spoj u utičnici
U Tkalcima u obiteljskoj kući došlo je do kratkog spoja na električnim instalacijama utičnice, u blizini koje se nalazil. Posljedica kratkog spoja jednog dijela električnog kruga je povećanje električne struje u ostalim dijelovima. U kućanskim uređajima i strojevima, zbog toga metalni dijelovi kao što su. Kako to radi u trenutku nastajanja kratkog spoja, verovatno do pozara. Na izvor struje u takvom spoju uključuje se samo početak i kraj niza. To je izravni (kratki) spoj polova ozvora bez trošila – otpornika.


Zatim ćemo pogledati detaljno, kako pronaći kratki spoj u stanu i to. Najčešće štete naći u razvodne kutije, utičnice i prekidači na kablova. Ako u utičnicu uključiš neki potrošač, ima faze ,a potrošač ne radi onda. Ovde kad bi se neko sukobio to bi bio "međufazni spoj" a ne "faze" i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.