srijeda, 20. prosinca 2017.

Uvećanica od riječi snijeg

Uvećanica od riječi snijeg Imenice koje označavaju nešto uvećano su uvećanice. U kvizu koji je pred tobom provjeri svoje znanje iz hrvatskog jezika. U zadacima ćeš odrediti koje od ponuđenih riječi su pravilno. ZVIJEZDE SU GRUPIRANE U SKUPINE ZVANE GALAKSIJE KOJIH IMA MILIJARDE, A. Razvrstaj sljedeće imenice:mama,konj,Ivo,ulica,kiša,snijeg,kaput, torba,slon,kuća. Prepiši zadane rečenice tako da umanjenice preoblikuješ u uvećanice. Evo još nekoliko riječi: snjegolom (snjegoloman, snjegolomna);.

Uvećanica od riječi snijeg
Zadane riječi dopuni skupovima ije ili je: čov___k, d___čaci, cv___tić, cv___će, sn___g.


Kraj svake zadane riječi napiši njenu uvećanicu rijeka. Imenovat ćemo sve što vidimo na slici. NEPOSTOJANO A se gubi i ponovno javlja u različitim oblicima iste riječi:. Forum - Stranica 2 - Cafe Bar - uvećanice u hrvatskom jeziku - trebam pomoc! Rastavi na slogove riječi u rečenicama kao što je započeto. Odaberi jednu umanjenicu i jednu uvećanicu. U pisanju stranih imena i stranih riječi upotrebljavaju se i slova Q q, W w, X x. Riječi koje su napisane velikim tiskanim slovima prepišite pisanim slovima….


Uvećanica od riječi snijeg
Napiši umanjenice i uvećanice slijedećih riječi. Riječ ima IZRAZ (označitelj ili oznaka) i ZNAČENJE ili SADRŽAJ (označeno). Naziv potiče od latinske reči augmentativum, što znači “uvećanica”. Augmentativi mogu biti pozitivnog vida (dobričina, drugarčina), ali i negativnog vida. Sanja Bogdanovic Acimovic среда, март 02, 2016. Moze li mi neko reci uvecano znacenje reci KAPUT i ČIZMA?


Snijeg na suncu, san o zori, Trenuće oka, strila iz luka, Kijem potegne snažna ruka. Bratac i sestrica hitro su trčali kroz gusti snijeg u zagrljaj svoje majke. Tvorba riječi unutar narječja hrvatskoga jezika. Duboko su odjeknule riječi recenzenta, dr.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.