petak, 17. ožujka 2017.

Pravopis bosanskog jezika test

Pravopis bosanskog jezika test Bez namjere da pišem pravopis želim samo natuknuti najčešća mjesta u kojima griješimo. PROVJERA ZNANJA IZ BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI. Ime i prezime: Razred i odjeljenje: Datum: 1.

Pravopis bosanskog jezika test
Pitanja, koja će sadržavati Test općeg znanja, biće pitanja iz slijedećih područja, odnosno predmeta : I JEZIČKO PODRUČJE. Bosanski-hrvatski-srpski jezik i. Kočića su Austrijanci smatrali opasnim neprijateljem i srpskim nacionalistom pa. Pravopis bosanskog jezika; 2 I.
Pravopis bosanskog jezika test
Pisanje velikog i malog slova; 3 Pisanje riječi. Kviz iz bosanskog jezika i knjizevnosti za petake.


PITANJEKo je napisao roman “Vlak u snijegu”? Test za IV i V razred - provera i obnavljanje. Testovi: Autor: Petar Jokić, nastavnik. Polugodišnji test iz srpskog jezika za sedmi razred. Stručni tim za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost: Esma Sarajlić. Jezik (razvoj jezika, gramatika i pravopis). Svi smo željeli dobro uraditi test.


Vlastita imena iz jezika koji se sluze latinicom mogu se u bosanski jezik prenositi u latinicu i cirilicu. Novi pravopis bosanskog jezika, koji se “krčka” u kuhinji Bošnjačke akademije. Naš test jezičkih nedoumica je, sudeći po ogromnom broju poseta i komentara. Sead Šemsović, a sastoji se od pisanog rada iz oblasti pravopisa i gramatike bosanskog jezika. Pisani test ocenjivat će komisija u pomenutom. OVO JE TEST KOJI POMAŽE VJEŽBANU NAŠEG JEZIKA ISAVLADANJE.


Nesto o drustvu za srpski jezik i knizevnost. VELIKA I MALA SLOVA Velikim početnim slovima se pišu vlastita imena, i to: a) lična imena i prezimena: Slavko, Zoran, Petrović, Milovanović;.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.