četvrtak, 2. ožujka 2017.

Propusno polarizirana dioda

Propusno polarizirana dioda Njihov rad je već opisan u uvodu: diode vode struju kada su propusno polarizirane, a ne. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoposljednjem dijelu dan je prikaz svojstava i osnovne primjene Zenerove, tunelske i kapacitivne diode. Strujno-naponska karakteristika diode.

Propusno polarizirana dioda
Simbol spojne diode prikazuje slika 1. Struja ja tada razmjerno velika u propusnom smjeru prema. UI karakteristika propusno polariziranog PN spoja. Porast koncentracija manjinskih nosilaca uz rub. Materijal od kojeg su izrađeni kristali u diodi određuju kojom će bojom LED svjetliti.


Kada je dioda propusno polarizirana, elektroni se mogu rekombinirati sa. Dioda se sastoji od P i N sloja i barijere između njih. Struja kao funkcija narinutog napona kroz P-N (ispravljačku) diodu je određena. Nadomjesni sklop dinamičkog stanja u uvjetima propusne polarizacije. LED dioda je posebna vrsta diode koja zrači svjetlost kada je propusno polarizirana. Kao i obična dioda i ona je polarizirana. Neupravljivi (dioda): Djeluje kao nepovratni ventil jer vodi struju samo u jednom smjeru i nema.


Light Emitting Diode), poluvodički elektronički element koji pretvara električni signal u optički.

Propusno polarizirana dioda
LED - Light Emiting Diode, često se naziva i LE dioda) je posebna vrsta poluvodičke diode koja emitira svjetlost kada je propusno polarizirana, tj. Ispravljanje izmjenične struje se temelji na osnovnome principu rada diode: vođenje struje kada je propusno polarizirana. Na taj način se iz izmjenične struje. Kada se zaporno polarizirana fotodioda osvijetli, povećava se struja: 20 – 500 puta. LED – Light emitting diode: Propusno polarizirana dioda zrači svjetlost.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.