ponedjeljak, 1. svibnja 2017.

Frekvencija formula

Frekvencija formula Veza između valne duljine, frekvencije i brzine vala v:. Relativna frekvencija (podatka ili razreda), po definiciji je kvocijent obične frekvencije i ukupnog broja podataka. Zato je zbroj relativnih frekvencija jednak 1. Svijet oko nas pun je različitih frekvencija i vibracija. Neke frekvencije možemo vidjeti (svjetlosne valove), čuti (zvučne valove) ili osjetiti. Frekvencija je mera koja je blisko vezana uz period. Formula za frekvenciju vala je i , a mjerna jedinica je.


Matematički izraz za brzinu vala je , a mjerna jedinica je. Pojam apsolutnog broja (frekvencije) – pojam relativnog broja (frekvencije) – vrste relativnih brojeva – izračunavanje i grafičko prikazivanje relativnih brojeva. Distribucija frekvencija prekidnog numeričkog obilježja skup je različitih. Broj perioda u jednoj sekundi zove se frekvencija izmjenične struje gdje je: T …. Pojačanje (a) i poništenje valova (b) iste valne duljine i frekvencije prikazana je na slici: Interferencija je superpozicija valova iste frekvencije. Ista formula kao za slučaj da izvor miruje, a promatrač se giba: - frekvencija. Udaljenosti su zadane u metrima, a vremena u sekundama. Odredite amplitudu i period vala, te valnu duljinu, kružnu frekvenciju, valni broj i brzinu širenja vala. T perioda titranja, ν frekvencija, a v brzina širenja vala.


Frekvencija formula
Ako je duljina žice 2 m, a njezina. Ljudsko uho čuje frekvencije od 20 Hz - 20000 Hz. Zvuk manje frekvencije od 20 Hz je infrazvuk , a veće od 20000. Brzina zvuka se određuje prema formuli. Mjerna jedinica za frekvenciju jest______ i on je jednak. Serdarusic Sastavio: Zvonimir Vukadin Prelom: Davor Durinlc.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.